objavljeno 19.02.2024. 13:01:00
SAVJETI

Napitci za snižavanje kolestrola

Pet zdravih vrsta pića za snižavanje razine kolesterola, trebali bismo ih češće pitis

Popijte si čaj...
Popijte si čaj... (Arhiva)

Naravno da je svima jasno da razine kolesterola mogu negativno utjecati na zdravlje srca. Kako do toga ne bi došlo, važno je imati zdravu prehranu, redovito vježbati i učiniti što je više moguće kako bismo ostali zdravi. Ako imate problema s visokim kolesterolom, možete početi redovito konzumirati ovih pet vrsta pića koje mogu sniziti razinu kolesterola.

Bademovo mlijeko - bademovo je mlijeko ukusna alternativa mliječnim proizvodima, sadrži mononezasićene masnoće korisne za srce koje pomažu u snižavanju razine LDL kolesterola. Ako odaberete piti ovo mlijeko, odaberite ono nezaslađeno kako biste izbjegli unošenje dodanih šećera. 

Čaj od hibiskusa - čaj od hibiskusa sadrži spojeve koji pozitivno utječu na smanjenje razine LDL kolesterola i triglicerida, prenosi Health Shots. Sadrži i antioksidativna svojstva koja štite od oksidativnog stresa i upala.

Sok od cikle - sok od cikle sadrži nitrate za koje se pokazalo da poboljšavaju protok krvi, snižavaju krvni tlak i utječu na smanjenje razine LDL kolesterola. Konzumacija soka od ovog povrća ima dobrobiti za cjelokupno zdravlje srca.

Sok od naranče - svježe iscijeđeni sok od naranče prepun je vitamina C, antioksidansa i flavonoida koji podržavaju zdravlje srca i mogu pomoći u snižavanju razine LDL kolesterola. Ovaj ukusan sok treba što češće piti kako bi rezultati za zdravlje bili što bolji.

Zeleni čaj - zeleni čaj bogat je antioksidansima zvanim katehini, a može pomoći u snižavanju razine kolesterola i poboljšati zdravlje srca. Također, redovito pijenje zelenog čaja može potaknuti metabolizam i pomoći u kontroli težine, prenosi Health Shots.

Ukratko, nije to tako komplicirano...

19.02.2024. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/napitci-za-snizavanje-kolestrola/145786/