objavljeno 15.02.2016. 09:02:00
MLJAC

Namirnice koje vraćaju energiju bolje od kave

Kad se tijekom dana osjetimo umorno, obično posežemo za novom šalicom kave, no zapravo bismo se trebali osloniti na jednu od ovih namirnica

Kava nije na popisu :)
Kava nije na popisu :) (Arhiva)

Energija je ono čega nam najviše ponestaje tijekom radnog dana, a umjesto da u takvim trenucima posegnemo za još jednom šalicom kave, bilo bi bolje uzeti neku od ovih namirnica koje će nam dati pravu energiju.

Cikla - sok od cikle idealan je za izdržljivost i snagu zbog velikog udjela fitokemikalija koje detoksiciraju enzimski sustav, a vitamin C će svojim antioksidativnim djelovanjem pomoći u tome.

Grah - sadrži aminokiseline, proteine, vitamine skupine B i željezo, kao i puno biljnih vlakana, uglavnom, kad trebate energije, ovo je jedan od najboljih izbora.

Jaja - puna su proteina i daju energiju koja traje cijeli dan, kao i puno vitamina B.

Tamna čokolada - snižava razinu stresa, ubrzava metabolizam i blagotvono djeluje na kognitivne sposobnosti. Flavonoli iz tamne čokolade pojačavaju prokrvljenost ključnih dijelova mozga na 2 do tri sata, smanjujući tako umor i vraćajući energiju.

Voda - čaša hladne vode sjajno će vas razbistriti, hidrirati i vratiti brzinu metabolizmu, još bolje bi bilo nakapati malo limuna.

Zeleno lisnato povrće - željezo daje snagu organizmu, a ove su ga namirnice pune, pa ćete nakon špinata biti budniji, koncentriraniji i snažniji. Smootite si zeleni smoothie ...

15.02.2016. 09:02:00
http://m.metro-portal.hr/namirnice-koje-vracaju-energiju-bolje-od-kave/96531/