objavljeno 14.10.2017. 13:31:00
DA?!

Namirnice koje smijete jesti na prazan želudac

Naravno, pa što bi drugo, kažete vi - a mi kažemo da postoje namirnice koje se smiju, a i one koje NE, jesti na prazan želudac

Palentu smijete jesti na prazan želudac
Palentu smijete jesti na prazan želudac (Arhiva)

Hrana na prazan želudac? Naravno, pa što bi drugo, kažete vi - a mi kažemo da postoje namirnice koje se smiju, a i one koje NE, jesti na prazan želudac.

10 namirnica koje SMIJETE jesti na prazan želudac:

Borovnice - istraživanja su pokazala da redovito konzumiranje borovnica poboljšava pamćenje te regulira krvni tlak i metabolizam, naročito ako ih jedete za doručak.

Heljda - nježno stimulira probavni sustav te je odličan izvor bjelančevina, željeza i vitamina.

Jaja - znanstveno je dokazano da jaja za doručak mogu značajno smanjiti ukupan dnevni unos kalorija. 

Kruh od cjelovitog zrnja bez kvasca - ugljikohidrati i druge korisne hranjive tvari koje se nalaze u kruhu neophodne su za naše tijelo. Najbolje vrijeme da ih jedete jest rano jutro

Lubenica - opskrbit će vas dobrom količinom tekućine. Nadalje, lubenica je dobra za zdravlje očiju i srca jer sadrži velike količine likopena.

Med - pomaže u razbuđivanju tijela ujutro te nas opskrbljuje snagom i energijom. Med također potiče aktivnost mozga te povećava razinu hormona sreće serotonina.

Orašasto voće - jedete li ga za doručak, orašasto voće poboljšat će probavni sustav i normalizirati pH želuca. 

Palenta - poznata i kao žganci ili pura pomaže u uklanjanju toksina i teških metala iz organizma, normalizaciji crijevne mikroflore te nas dugo drži sitima.

Pšenične klice - dvije žlice pšeničnih klica sadrže oko 15 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina E te 10 posto preporučenog unosa folne kiseline. Također pomažu u pravilnom radu probavnog sustava.

Zobena kaša - stvara zaštitni omotač oko ovojnice želuca, što sprečava da klorovodična kiselina našteti zidovima želuca. Također sadrži topljiva vlakna koja snižavaju kolesterol. 

14.10.2017. 13:31:00
http://m.metro-portal.hr/namirnice-koje-smijete-jesti-na-prazan-zeludac/107938/