objavljeno 26.12.2023. 10:01:00
OSVRT

Najnoviji ciklus akrila na platnu Mladena Žunjića

Kraj 2023. Žunjić je obilježio jednako vatrenim slikama s apstraktnim temama na nešto manjem formatu od uobičajenoga

Mladen Žunjić
Mladen Žunjić (Arhiva)

Novi ciklus akrila na platnu Mladena Žunjića, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, autora impresivnog opusa velikih formata donosi stanovite novosti.

U proteklom razdoblju Žunjić je postupno povećavao format da bi se u nizu radova sasvim približio 200 cm, istražujući aktivno i radoznalo bogate mogućnosti i kolora i motiva u izrazito velikom volumenu, kreirajući strastveno uzbudljive cikluse.

Kraj 2023. Žunjić je obilježio jednako vatrenim slikama s apstraktnim temama na nešto manjem formatu od uobičajenoga.

Pred nama je novi ciklus akrila na platnu, 90 x 70 cm, premrežen motivima tlocrta , planovima, tragovima civilizacija, niz slika izvedenih snažnom kolorističkom gestom, žestoko i nadahnuto.

Boje su i dalje u središtu zanimanja slikara, no čini se, kako na scenu stupaju neke nove, drugačije, ponešto umjerenije ali i dalje uočljive, glasne.

Motivi raznolikih konstrukcija istaknuti u ovom ciklusu nose prepoznatljiva obilježja, stroga na svoj način, uređena i disciplinirana.

To je svijet uređenih odnosa, energetski pravci , zaštitni znak slikara, posve su nestali, skriveni su vjerojatno i vrebaju prigodu da zagospodare prostorom.

Žunjić se predstavlja s novim pogledom na svijet, na povijest, na stvarno i nestvarno istodobno.

26.12.2023. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/najnoviji-ciklus-akrila-na-platnu-mladena-zunjica/145104/