objavljeno 01.06.2015. 13:23:00
SAVJETI

Najmoćniji prirodni lijekovi koje trebate imati

Ormarić s lijekovima se trudimo održavati punim, no možda bi ipak bilo bolje kad biste se potrudili i nabavili prirodne lijekove koji će napraviti isti posao, ali na bolji način

Kapi sjemenki grejpa su genijalan prirodni antibiotik
Kapi sjemenki grejpa su genijalan prirodni antibiotik (Shutterstock)

Prirodni lijekovi jednostavno se nabavljaju i trebaju vam uvijek biti pri ruci jer ćete uz njihovu pomoć rješavati zdravstvene probleme na način koji vašem tijelu neće donijeti nikakve štetne nuspojave.

Kapi od grejpa - radi se o ekstraktu sjemenki grejpa koji je prirodni antioksidans i antibiotik, a uništava velik broj bakterija i virusa na prirodan način, uz sjajan učinak na gljivice i razne parazite. Jednako su učinkovite kao i 30 tradicionalnih antibiotika, što su pokazala razna istraživanja.

>> Najbolji prirodni lijekovi na svijetu >>

Propolis - čudo prirode koji proizvode pčele, prirodni antioksidans, anestetik, antibiotik i antiseptik, podiže imunitet, liječi kašalj, a kao krema sjajno utječe na bakterijske i gljivične infekcije.

Uvin čaj - najmoćnije sredstvo protiv urinarnih infekcija, ublažava pečenje i bolne tegobe, sprječava širenje upala.

>> Prirodni lijekovi protiv alergija >>

Valerijan - umirujuće djelovanja valerijana poznato je još od 19. stoljeća i koristi se kao prirodni sedativ za liječenje nesanice i umirivanje napetosti, a pomaže i kod neredovitih menstruacija.

Češnjak - antioksidans koji ima snažna antibakterijska i antivirusna svojstva, liječi mnoge bolesti, bakterijske i virusne infekcije, prirodno snižava krvni tlak, loš kolesterol i regulira razinu šećera u krvi. 

>> Prirodni lijekovi protiv nervoze i stresa >>

Đumbir - začinska biljka tropskih krajeva je odličan lijek protiv mučnina i prehlade, smrruje kašalj i potiče rad krvotoka i srca. Treba pripaziti - osobe koje pate od čira i gastritisa ne bi ga trebale koristiti.

Ulje čajevca - sjajno se bori protiv gljivica svojim antiseptičkim i fungicidnim karakteristikama, naročito učinkovito protiv gljivica na noktima. Preporučuje se razrjeđivanje s nekim uljem poput suncokretovog ili maslinovog i stavljati u nekim malim dozama.

>> Prirodni lijekovi za brojne tegobe >>

Ehinacea - još su je Indijanci koristili za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva, sjajno će skratiti trajanje gripe i prehlade.

Lavanda - jedna od najkorištenijih biljaka u kozmetičkoj industriji, najpoznatija po ljekovitim učincima smirivanja živčanog sustava, pomaže i kod upale mišića i glavobolja. 

01.06.2015. 13:23:00
http://m.metro-portal.hr/najmocniji-prirodni-lijekovi-koje-trebate-imati/92071/