objavljeno 13.02.2012. 15:58:00
PROGNOZA

Najgore je prošlo: Dolaze nam sunčaniji i topliji dani

Iz DHMZ-a najavljuju da nas u idućih nekoliko dana očekuje djelomice ili pretežito sunčano vrijeme i postupno zatopljavanje, ali i dalje prohladno

Fotografija vijesti

Iako je današnje jutro bilo vrlo hladno, a neka mjesta u zemlji još uvijek bilježe nanose snijega više od jednog metra, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poručuju kako se narednih dana očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme te postupni rast temperature, prenosi Hina.

Najniža jutarnja temperatura izmjerena je u Gospiću, 21 stupanj ispod ništice, a na Zavižanu je bilo -17 stupnjeva. U Pazinu je bilo 13 stupnjeva ispod ništice, u Zagrebu -9, Rijeci i Slavonskome Brodu -6, a Split se probudio na 2 stupnja ispod ništice, objavljeno je na internetskim stranicama Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Najviše snijega danas je izmjereno na Zavižanu, 116 centimetara, a slijede Plitvička jezera s 80 centimetara i Begovo Razdolje sa 74 centimetra. U Osijeku su izmjerena 44 centimetra snijega, u Zagrebu 36, a u Šibeniku 25 centimetara.

Danas do kraja dana očekuje se djelomice ili pretežito sunčano vrijeme, a oblačnije će biti u istočnim kopnenim krajevima, gdje je ponegdje moguć i slab snijeg. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, koja će krajem dana oslabiti, jedino će ponegdje u Velebitskom kanalu ostati jaka. Najviše dnevne temperature zraka kretat će se od -7 do -2 stupnja, na Jadranu uglavnom između 4 i 10 stupnjeva.

Sutra će na Jadranu biti pretežito sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. U jutarnjim satima u kopnenom području može se očekivati magla. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu slaba do umjerena bura, a na sjevernom dijelu mjestimice i jaka bura, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -15 i -9 stupnjeva, u gorskim krajevima malo niža, a na Jadranu između -6 na sjeveru do 3 stupnja na jugu. Najviša dnevna temperatura kretat će se oko ništice, a na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Iz DHMZ-a najavljuju da nas u idućih nekoliko dana očekuje djelomice ili pretežito sunčano vrijeme i postupno zatopljavanje, ali i dalje prohladno. Potkraj srijede i u noći na četvrtak moguća je prolazna naoblaka, ponegdje sa slabim oborinama, a vjetar većinom slab.

13.02.2012. 15:58:00
http://m.metro-portal.hr/najgore-je-proslo-dolaze-nam-suncaniji-i-topliji-dani/68201/