objavljeno 28.11.2018. 13:01:00
ZAPAMTITE!

Najčešće pogreške u odgoju djece

Ono što nikako ne smijete raditi je banalizirati njihove osjećaje i govoriti im dobro poznate rečenice koje su pogrešne...

Kako odgajate svoje klince?
Kako odgajate svoje klince? (Arhiva)

Dječji osjećaji su roditeljima uvijek problematični zato što roditelji velik dio svog života pokušavaju kontrolirati svoje emocije i onda se trude svim snagama zaštititi svoju djecu od boli, samo što to u većini slučajeva rade na krivi način.

Ono što nikako ne smijete raditi je banalizirati njihove osjećaje i govoriti im dobro poznate rečenice koje su krive, a glase ovako - nije to ništa, dječaci ne plaču, samo se kukavice boje, itd.

Kažnjavanje djece

Što se bijesne djece tiče, njih se najčešće kažnjava, prestrašnu se previše štiti, tužnoj se skreće pozornost, a ono što zapravo treba napraviti se uopće ne radi, a to je da im se dopusti da se jasno izraze i da imaju svoje emocije.

Emotivna stanja su prirodna i dio su zdravog odrastanja, pa su tako tuga, radost, stidljivost i strah potpuno normalna pojava.

A sada ono što se vi kao roditelji trebate zapitati je to da li su za sva vaša stanja kriva djeca i jesu li oni vaši jedini okidači vaših reakcija.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
28.11.2018. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/najcesce-pogreske-u-odgoju-djece/115606/