objavljeno 25.05.2013. 04:48:00
CIDB

Najavljen 17. Cest is d'Best

Zagreb u lipnju postaje pozornica 17. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d′ Best

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CIDB)

U Zagrebu u prostoru Hotela Palace održana konferencija za novinare na kojoj su organizatori i predstavnici sponzora najavili i predstavili program sedamnaestog po redu Međunarodnog uličnog festivala Cest is d'Best koji će se ove godine održati od 5.do 12. lipnja.

U sklopu festivala Zagrepčani i njihovi gosti imat će priliku kroz sedam dana uživati u bogatom glazbenom, likovnom i performerskom programu u sklopu kojeg će nastupiti oko 500 izvođača iz 15 zemalja. Parkovi ulice i trgovi u centru Zagreba postat će šarena i vesela pozornica , a organizatori predviđaju da će i ove godine u festivalu uživati više tisuća građana i turista.

„Performeri koji će ove godine nastiupiti na festivalu svojim će akrobatskim, žonglerskim i mađioničarskim vještinama će očarati zagrebačku publiku koja u posljednjih nekoliko godina izvrsno reagira i u velikom broju prati njihove nastupe. Drago mi je što će osim mene publika u Zagrebu moći vidjeti potpuno nove performerske skupine , dok je ovo meni oproštajni nastup na Cest is d' Best festivalu „ - izjavio je Gavin Hay koji je prije 10 godina po prvi put nastupio na ovom festivalu i ostao živjeti u Zagrebu.

Na Trgu bana Josipa Jelačića i ove će godine tijekom festivala zaživjeti „Žuja performer plac",na kojoj će svaki dan nastupati veći dio performera i to svakoga dana od 10,00 do 22,00 sata. Iznad trga će se tradicionalno već petu godinu za redom zavijoriti festivalske zastavice nastale u sklopu likovnog natječaja na koji se ove godine odazvalo 40 umjetnika. „ Zagrebačka pivovara prije četiri godine prepoznala je vrijednosti koje festival promovira i prihvatila svoju društvenu odgovornost podržavši ga kao zlatni sponzor budući da Cest is d'Best mnogo znači za kutulrnu i turističku ponudu grada, ne samo na nacionalnom već i na međunarodnom nivou. Ovim putem također najavljujemo degustaciju naših proizvoda u subotu 8 .lipnja između 17 i 18 sati" - izjava je Tine Puhalo voditeljice odnosa sa javnošću Zagrebačke pivovare.

Likovni program na konferenciji je predstavila njegova voditeljica Dijana Nazor koja je istaknula da je ove godine bilo otvoreno ukupno pet natječaja na koje je pristiglo puno radova kako iz Hrvatkse tako i iz svijeta. „ Vrlo sam zadovoljna odazivom i kvalitetom pristiglih radova te vjerujem da će likove instalacije i radovi izloženi u sklopu festivala privući pažnju brojnih posjetitelja i prolaznika u centru grada i u prostoru Arena Centra gdje ćemo ovog i sljedećeg vikenda održavati radionice za sve zainteresirane posjetitelje."

Također novinarima se predstavio i direktor Arene Centra Mike Pugh „Sretni smo što možemo doprinijeti realizaciji festivalskih ciljeva odnosno promociji kulturnog uličnog izražaja, ali ponajviše što dijelimo važan cilj: stavljanje osmijeha na lica naših posjetitelja te očaravanje istih sa akrobatskim izvedbama kao i razveseljavanje djece sa mađioničarskim trikovima. Duh festivala će zauzeti svaki kutak i prolaz u Arena Centru s početkom od ovog vikenda, a sve Vas pozivamo da nam se pridružite."

Prostor Zrinjevca ponovno će biti oaza za najmlađe i obitelji jer će svakodnevni program sadržavati više različitih koncerata, kazališnih predstava, likovnih radionica i performerskih nastupa za najmlađe, a u večernjim satima Zrinjevac postaje mjesto susreta brojnih plesača i ljubitelja latino ritmova. Kao glavni pokrovitelj programa namjenjenog najmlađima od 2010. je tvornica Dukat ispred koje je voditeljica odnosa sa jašvnoću tvrtke Kristina Klarić Rubčić izjavila da su Izuzetno sretni što su i ove godine dio šarmantnog, zabavnog i rasplesanog festivala na ulicama Zagreba. Sigurno smo da će Cest i ove godine biti prepun dječjeg smijeha, kreativnosti i znatiželje. Posebno su najavili već tradicionalnu i vrlo popularnu „Dukatino utrku beba" koja će se održati u subotu 9.lipnja.

„Ponovno smo , vjerujem uspješno odgovorili izazovu i pripremili program koji će zadovoljiti mnoštvo posjetitelja svih generacija i ukusa te pretvoriti Zagreb u živahnu europsku metropolu. Dovodimo preko 500 izvođača koji će u više od 300 sati programa tijekom dva najavna vikenda u Arena Centru i u periodu od 5 do 12 .6 u centru grada izvesti preko 300 sati programa i to na 7 pozornica. Svakako bih najavio koncerte Marijana Bana i Diktatora u četvrtak, 6.6., zatim Gustafa u petak 7 .6. te Jinx-a u subotu 8. 6. Zahvaljujem festivalskom timu, sponzorima i medijima na odličnoj suradnji zbog čega s ponosom možemo pozvati građane i goste Zagreba na 17. Međunarodni ulični festival Cest is d′ Best." Izjavio je direktor festivala Zlatko Petrović Pajo.

25.05.2013. 04:48:00
http://m.metro-portal.hr/najavljen-17-cest-is-dbest/78316/