objavljeno 05.01.2011. 15:00:00
KARLOVAC

Na štetu škole priskrbili više od osam milijuna kuna

Karlovačka policija sumnjiči ravnatelja karlovačke škole i četiri direktorice trgovačkih društva za stjecanje imovinske koristi

Škola
Škola (Shutterstock)

Karlovačka Policijska uprava javlja da se ravnatelj jedne karlovačke srednje škole i četiri direktorice dvaju trgovačkih društva iz Karlovca u dobi od 30 do 57 godina osnovano sumnjiče da su ostvarili protupravnu imovinsku korist dvama karlovačkim trgovačkom društvima od 8.685.219 kuna a na štetu škole, priopćila je karlovačka Policijska uprava, prenosi Hina.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je ravnatelj (58) oštetio školu tako što je bez odluke školskog odbora 2001. godine potpisao ugovor s trgovačkim društvom iz Zagreba o poslovno-tehničkoj suradnji suprotno pravilniku o naknadama za tehnički pregled vozila i drugim poslovima koji se obavljaju u stanicama za pregled vozila.

Na temelju tako potpisanog ugovora, trgovačko društvo iz Zagreba, suprotno pravilniku, sklopilo je 2001. godine ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji s direktoricama dvaju trgovačkih društava iz Karlovca tako što je dio prihoda koji proistječe iz pravilnika u visini od 14 posto solidarno podijelilo trgovačkim društvima iz Karlovca iako su znali da taj prihod pripada srednjoj školi iz Karlovca, kojeg se je ravnatelj srednje škole odrekao već sklopljenim ugovorom s trgovačkim društvom iz Zagreba.

Protiv njih Županijskome državnom odvjetništvu proslijeđena je kaznena prijava za zloporabu položaja i ovlasti.

05.01.2011. 15:00:00
http://m.metro-portal.hr/na-stetu-skole-priskrbili-vise-od-osam-milijuna-kuna/53656/