objavljeno 14.05.2008. 21:35:00

Na Puli sedam domaćih filmova

Ravnateljica pulskog festivala, koji će se održati od 19. do 26. srpnja, najavila filmove u nacionalnom programu

Pretplakat za ovogodišnji festival doradio je DZN-studio
Pretplakat za ovogodišnji festival doradio je DZN-studio

Za ovogodišnji 55. festival igranog filma u Puli, koji će se od 19. do 26. srpnja održati u Areni, u nacionalnom programu prijavljeno je sedam filmova.

Tako će publika imati prilike vidjeti film ‘Nije kraj’ Vinka Brešana, ‘Iza stakla’ Zrinka Ogreste, ‘Tri priče o nespavanju’ Tomislava Radića, ‘Ničiji sin’ Arsena Antona Ostojića, ‘Kino Lika’ Dalibora Matanića, ‘Buick Riviera’ Gorana Rušinovića te ‘Zapamtite Vukovar’ redatelja Fadila Hadžića.

Ravnateljica Pula film festivala Zdenka Višković-Vukić i festivalska producentica Tanja Miličić na konferenciji za novinare predstavile su napredak radova u obnovi Kina Zagreb i rješenja ovogodišnjeg vizualnog identiteta Festivala. Kino Zagreb obnavlja se po planu i ovih će se danas prijeći s grubih radova na završne.

Kino ZagrebKino Zagreb obnavlja se po planu i ovih će se danas prijeći na završne radove. 

- Kino je doista bilo u lošem stanju te je uslijedilo doprojektiranje i sanacija zgrade koja se obavlja u zadanim rokovima. Postavljen je nov krov i temelji, ugrađena je projekcijska kabina s projektorom i pripadnim dijelovima, stolice su naručene te slijede završni radovi i šminkanje kina - rekla je Višković-Vukić.

Kako je najavljeno, kino će biti otvoreno 18. srpnja, dan uoči otvorenja filmskog festivala, a imat će 209 sjedalica uz posebno prilagođen dio za osobe s invaliditetom. O vizualnom identitetu festivala ravnateljica Zdenka Višković-Vukić je rekla kako je pretplakat doradio DZN-studio iz Zagreba. (HINA/METRO) 

14.05.2008. 21:35:00
http://m.metro-portal.hr/na-puli-sedam-domacih-filmova/7199/