objavljeno 16.02.2010. 10:59:21
PROMJENE

Na Oscarima više neće biti izlizanih "hvala svima" govora

Koproducent svečanosti Adam Shankman pobjednicima će dati mogućnost održavanja dvaju govora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Organizatori ovogodišnje dodjele najprestižnijih svjetskih filmskih nagrada, Oscara, iznijeli su novu zamisao kako bi se izbjegli dosadni oskarovski govori s brojnim zahvalama, predloživši da dobitnici nagrade održe dva odvojena govora.

Svečanost dodjele održat će se 22. veljače i trebala bi donijeti brojne novosti, s obzirom na to da su organizatori ustvrdili da je gledanost prošle godine vjerojatno pala zbog njezina predugog i dosadnog koncepta.

Na tradicionalnom godišnjem ručku nominiranih, održanom u ponedjeljak u hotelu na Beverly Hillsu, kojemu su, među ostalima prisustvovali George Clooney, Sandra Bullock, Meryl Streep i Jeff Bridges te sve osobe uključene u ovaj događaj sedme umjetnosti, producenti su najavili da će 81. dodjela Oscara biti drukčija.

Predsjednik Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti Sid Ganis kazao je da će "spektakl pokazati smione rizike". Od pobjednika će se tražiti da govori budu kratki i upečatljivi.

Koproducent svečanosti Adam Shankman pobjednicima će dati mogućnost održavanja dvaju govora: jednoga koji će održati na pozornici, tijekom kojega će publici kazati što nagrada za njih znači i drugi, što će ga održati iza pozornice, gdje će dobiti prigodu zahvaliti se svima s kojima su surađivali na filmu, članovima obitelji i svima kojima požele. Drugi govor moći će se vidjeti na službenim internetskim stranicama.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da pobjednici ne poslušaju upute organizatora i naprave po svom. Organizatori su kao primjer dobroga govora emitirali video-snimku govora Oscarovke Renee Zellweger koja je govorila što joj ta nagrada predstavlja i izbjegla zahvale svima i svačemu.

Kako piše New York Times, organizatori će možda izostaviti uvodni monolog i smanjiti "pripremljene" dijelove programa na minimum, u korist izravnog prijenosa. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 10:59:21
http://m.metro-portal.hr/na-oscarima-vise-nece-biti-izlizanih-hvala-svima-govora/33219/