objavljeno 24.04.2015. 21:30:00
PUNO TOGA :)

Muškarci trebaju znati ovo o ženskom mozgu

Znate li, primjerice, da žene kroz adolescenciju prolaze dva puta u životu? Da im je libido puno lakše narušiti od muškog znate, ali sigurno vam nije poznato da drugačije reagiraju na bol

Kako žene razmišljaju
Kako žene razmišljaju (Arhiva)

Kako razmišljaju žene? Kad bi neki muškarac našao odgovor na ovo pitanje spasio bi ostatak svog spola teških svakodnevnih muka, no pomoći se može i na druge načina - objašnjavanjem nekih procesa koji se događaju u ženama.

One, primjerice, dva puta prolaze kroz adolescenciju - prvi puta u pubertetu, a drugi puta u menopauzi. Oba puta hormoni tako divljaju da je stvarno teško racionalno razmišljati i ponašati se.

>> Seks potiče rast mozga >>

Istraživanja o muškom i ženskom mozgu u posljednjih 10 godina pokazala su da drugačije reagiraju na bol i strah. Ženski mozak osjetljiviji je na ove podražaje. Ne samo da je osjetljiv na male količine stresa, nego teže funkcionira kada je u pitanju veća količina istog.

Svaki je muškarac sigurno primjetio da se žene lakše hlade od seksa, jer da bi se žena oraspoložila i došla do orgazma, određena područja mozga moraju biti ugašena. A bilo koja stvar ih može ponovo upaliti. Za muškarce, predigra je nešto što traje tri minute prije samo seksualnog čina. Za žene, to je sve ono što se događa u posljednja 24 sata.

Da, žene su intuitivne i može vam se učiniti da vam čitaju misli, a sve što smo napisali mijenja se svaki dan - ovisno o menstrualnom ciklusu.

24.04.2015. 21:30:00
http://m.metro-portal.hr/muskarci-trebaju-znati-ovo-o-zenskom-mozgu/91374/