objavljeno 16.11.2015. 20:01:00
STVARNO?

Muškarci ne slušaju, ali niti žene

Koliko je vremena potrebno da potpuno prestanete slušati sugovornika? Ovisi o spolu i temi razgovora, ali u prosjeku - vrlo malo

Koliko se drži koncentracija na sugovorniku? Ne baš ...
Koliko se drži koncentracija na sugovorniku? Ne baš ... (Shutterstock)

Muškarci su poznati po tome da se vrlo brzo isključe u razgovoru koji im nije zanimljiv, naročito kad ih draga riba, no ni žene tu nisu puno pozornije, tek toliko da se zna.

Vjerojatno vam se dogodilo dovoljno puta u životu da razgovarate s nekim i odlutate u mislima nakon nekog vremena, ili primjetite kako je osoba kojoj nešto tumačite sa žarom jednostavno odsutna. 

Kad tako nešto primjetite kod sugovornika, sve ste samo ne sretni i sigurno se osjećate povrijeđeno, no kad vi to sami napravite, opravdavate se dosadom, nezanimljivom temom ili neinteligencijom sugovornika.

Zanimljivo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji imalo je za cilj odrediti vremenski period u kojem žene i muškarci počinju zapostavljati razgovor i iz kojih se razloga to događa.

Rezultati su porazni za oba spola, vjerovali ili ne - trećina žena se potpuno isključi iz razgovora nakon samo petnaest sekundi ako se sugovornici žale ili govore o problemima s kućanskim poslovima.

Što se tiče muškaraca i njihovih sposobnosti koncentracije na razgovor s partnericom o osjećajima ili najnovijim tračevima, još su manje. Naime, muškarci odlutaju u mislima na nešto sasvim drugo već nakon deset sekundi.

16.11.2015. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/muskarci-ne-slusaju-ali-niti-zene/95024/