objavljeno 23.05.2015. 20:01:00
MMM

Muškarci koji izazivaju požudu kod žena

Kad su žene u plodnoj fazi mjesečnice, privlačni su im isključivo likovi iz kojih izbija testosteron - frajeri muževnih crta lica i dubokog glasa

Mali, dobar si, dolazi ovamo!
Mali, dobar si, dolazi ovamo! (Shutterstock)

Žene ponekad jednostavno ne mogu odoljeti nekim muškarcima, no ako oni misle da je za to zaslužna njihova privlačnost ili inteligencija, grdno se varaju - jedino što je presudilo su ženski hormoni

Naime, ovulacija je vrlo važan segment seksualnih navika žena, jer kad su u toj, plodnoj fazi mjesečnice, privlačni su im isključivo likovi iz kojih izbija testosteron - frajeri muževnih crta lica i dubokog glasa. 

>> 15 tipova muškaraca koji su privlačni ženama, a to ne znaju >>

Uz to, istraživanje je pokazalo da u tim trenucima žene ne privlače muškarci s visokom razinom kortizola, hormona stresa. 

Naime, ispitanici su trebali nositi istu majicu dva dana i noći za redom, bez korištenja dezodoransa i sapuna, a žene u najvišoj fazi plodnosti odmah su prepoznale majice koje su nosili muškarci pod stresom. 

>> Zašto stariji muškarci privlače žene >>

No, oni s višom razinom testosterona otpuštali su androstenol, kemijski spoj koji pojačava mošusni miris tijela i time, očito, privlače žene.

 

23.05.2015. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/muskarci-koji-izazivaju-pozudu-kod-zena/91900/