objavljeno 29.08.2010. 12:46:00
MALEZIJA

Muškarac pokušao prokrijumčariti 100 gmazova

Osoblje zračne kompanije Malaysia Airlines na aerodromu u Kuala Lumpuru upozoreno da je na pokretnoj traci za prtljagu puknula torba sa "zastrašujućim" sadržajem

Boa constrictor
Boa constrictor (Wikipedia)

Osiguranje malezijske zračne luke uhitilo je već osuđivanog krijumčara divljim životinjama zbog pokušaja da u indonezijski glavni grad Džakartu prošverca oko 100-ak gmazova u svojoj prtljazi, priopćio je u nedjelju malezijski državni ured za divlje životinje i nacionalne parkove.

Anson Wong bio je u tranzitu iz zračne luke u Penangu prema Džakarti kada je osoblje zračne kompanije Malaysia Airlines na aerodromu u Kuala Lumpuru bilo upozoreno da je na pokretnoj traci za prtljagu puknula torba sa "zastrašujućim" sadržajem. Osiguranje je u torbi pronašlo 95 zmija, vrste 'boa constrictor', kornjače matamata i dvije ljutice 'bitis rhinoceros'.

Vlasnik torbe Wong bit će zadržan u pritvoru. Ukoliko ga se proglasi krivim za krijumčarenje životinjskih vrsta mogao bi dobiti i do sedam godina zatvora, a za svaku životinju će morati platiti kaznu od 32.000 američkih dolara. Reptili koje je namjeravao ilegalno prodati nalaze se na popisu ugroženih vrsta. (hina/metro-portal)

29.08.2010. 12:46:00
http://m.metro-portal.hr/muskarac-pokusao-prokrijumcariti-100-gmazova/46954/