objavljeno 22.10.2019. 14:29:00
DOĐITE

Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki

Radionica koristi zagrijavanje bazirano na jazz - baletnim elementima kako bi se polaznici fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti

Tihana Strmečki
Tihana Strmečki (Arhiva)

Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom mlade uspješne plesačice i koreografkinje s međunarodnom karijerom, Tihane Strmečki.

Radionica će se održati 27. listopada od 15:30 do 17 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. Tihana Strmečki, koja je nedavno došla s još jedne Broadwayske edukacije i jedva čeka svoje znanje podijeliti sa zaljubljenicima u kazalište i ples.

Radionica koristi zagrijavanje bazirano na jazz - baletnim elementima kako bi se polaznici fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti. Drugi dio radionice fokusiran je na učenje i isplesavanje plesne sekvence.

Zadani plesni materijal uvijek je smješten u dramsku situaciju, preuzetu iz klasičnih i suvremenih mjuzikala s Broadwaya. Koreografija izrađuje tehniku, muzikalnost i ekspresivnost svakog polaznika, te potiče unošenje svog karaktera i individualnog izričaja u plesni materijal. 

Uz ovu radionicu trenutno se srijedom održava i radionica dramskog pisma "Dramitelj" pod vodstvom dramaturginje Kristine Kegljen. 

22.10.2019. 14:29:00
http://m.metro-portal.hr/musical-theatre-workshop-tihane-stmecki/121455/