objavljeno 27.05.2010. 10:36:35
EKO FEST

MUN FEST u kolovozu na Mrežnici

Festival urbane glazbe s ekološkom akcijom održat će se od 19. do 22. kolovoza oko 10km uzvodno od Duge Rese

mun fest
mun fest (Mun fest)

Posebna pažnja organizatora festivala biti će usmjerena na ekološka pitanja, edukaciju posjetitelja o boravku u prirodi i njezinog očuvanja.

U četiri dana trajanja festivala nastupit će tridesetak izvođača, a do danas su potvrđeni: Hladno Pivo, Elemental, Atheist Rap, The Talco (Italija), Rambo Amadeus (Crna Gora), Stillness!, Six Pack (Srbija), Lord Bishop (U.S.A.), Antenat i Postolar Tripper.

Festival će biti otvoren svaki dan od 10:00 do 06:00 drugi dan, a glazbeni dio programa održavati će se od 20:00 - 05:00 sati.

MUN FEST kamp

Tijekom 4 festivalska dana na MUNfest livadi biti će organiziran kamp za posjetitelje, no oni željni više komfora će preko internet stranica i drugih festivalskih informativnih materijala biti upućeni na privatne i hotelske smještajne kapacitete općine Generalski Stol i grada Duga Resa.

Istim putem, posjetitelje će se upućivati i na odabrane lokalne ugostitelje čija će se selekcija vršiti po kriterijima izvornosti i kvalitete.
Kamp je na raspolaganju 0-24 h.

Ekološke akcije:

Osim koncerata tijekom festivala provodit će se i niz aktivnosti u cilju edukacije posjetitelja i buđenja svijesti o važnosti očuvanja Mrežnice i okoliša općenito.

Predviđena je akcija čišćenja korita Mrežnice (u suradnji s ronilačkim klubom Vodomar), akcija čišćenja obale Mrežnice  (u suradnji s odredom izviđača Spider), projekcije fotografija i filmova o prirodnim i kulturnim ljepotama toka Mrežnice.

Ugostitelji će morati koristiti čaše i ostali potrošni materijal od biorazgradivih materijala, a posjetitelje će se upućivati na važnost odlaganja otpada isključivo na za to predviđena mjesta.

Posebna pažnja biti će posvećena plasmanu lokalnih tradicijskih i ekoloških proizvoda mrežničkog kraja. Planiran je kontakt s ovdašnjim obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima i ostalim proizvođačima kako bi se osigurao istaknut plasman njihovih proizvoda, bilo putem vlastitih štandova ili preko ugostitelja s festivalskim koncesijama.

Popratni sadržaj festivala:

U organizaciji su i igre te sportske aktivnosti putem kojih se posjetitelje želi zbližiti s ovdašnjim krajolikom i njegovim rekreativnim potencijalima:

- kanuing

- gađanje lukom i strijelom u metu

- gađanje paintball puškom u metu

- gađanje zračnom puškom u metu

- dnevni najam bicikla

- paintball ekipni turnir

- vaterpolo ekipni turnir

- organizirano spuštanje kanuima rijekom Mrežnicom

- prodaja cd-a, lp-a, majica, suvenira

- izložba ekoloških proizvoda

- roštilj na sunce

- tečaj ronjenja

- projekcija slideova i filma o Mrežnici 

Prijevoz do MUN FESTA! 

Prijevoz je moguć vlakom do Generalskog Stola, a od Generalskog Stola do Festivala biti će organiziran autobus. Posebno za ovu priliku HŽ Putnički prijevoz d.o.o. odobrava svim putnicima posjetiteljima 'MUNfest-a popust u visini 40% od redovite prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih vrsta redovnih vlakova. Odobreni popust koristio bi se na svim relacijama s područja Republike Hrvatske do kolodvora Generalski Stol i natrag.

Motorima će biti dozvoljen dolazak do samog ulaza na MUN livadu gdje je za njih predviđen parking. Na samu livadu nije moguće ući motoriziranim sredstvima.

Cijena karte:

od 01.06. do 15.07. dnevna 80 kn, festivalska 180 kn, fest + kamp 200 kn
od 15.07. do 18.08. dnevna 100 kn, festivalska 200 kn, fest + kamp 220 kn
od 19.08. na ulazu : dnevna 120 kn, festivalska 230 kn, fest + kamp 250 kn
od 20.08. na ulazu : dnevna 120 kn, festivalska 200 kn, fest + kamp 230 kn
21.08. na ulazu: dnevna 120 kn

Pretprodaja

Eventim pretprodajna mjesta od 01.06.

Od 15.06.

Dirty Old Shop, Tratinska 22

Zvjezdana prašina, Gruška 10

Route 66, Paromlinska 47

Dancing Bear, Gundulićeva 7

Mulj, Jozefinska 8, Duga Resa

Amadeus, Banjavčićeva 2, Karlovac

Falcon, Antuna Stjepana Radića 9, Sisak

27.05.2010. 10:36:35
http://m.metro-portal.hr/mun-fest-u-kolovozu-na-mreznici/41043/