objavljeno 11.06.2018. 20:01:00
ZANIMLJIVO :)

Možemo li dva puta zavoljeti istu osobu?

Često se događa da se partneri i dalje vole, ali imaju različite "vizije" kako bi veza ili brak trebali izgledati, kako treba odgajati djecu, trošiti novac...

Ljubav, mržnja, ljubav...
Ljubav, mržnja, ljubav... (Arhiva)

Stručnjaci, ali i životna iskustva, kažu da je moguće ponovo zavoljeti osobu s kojom ste nekada već bili u vezi ili u braku, i to se ne događa tako rijetko kao što mislimo.

Međutim, treba razlikovati ljubav i zaljubljenost. Iako ima stručnjaka koji tvrde da je ljubav pravi osjećaj, a zaljubljenost samo stanje našeg organizma, zaljubljenost se za razliku od ljubavi temelji na idealizaciji, a teško je idealizirati nekog koga ste već dobro upoznali.

Dakle, možemo opet voljeti staru ljubav, jer se naše mišljenje neprestano mijenja pa tako i loše mišljenje o nekoj osobi, neke ružne stvari koje su se dogodile ili grube riječi koje su nekada davno izgovorene sada nam, možda, više nisu nimalo važne.

Dvije osobe se ne razilaze samo zato što su se prestale voljeti. Zapravo, često se događa da se partneri i dalje vole, ali imaju različite "vizije" kako bi veza ili brak trebali izgledati, kako treba odgajati djecu, trošiti novac...

Ako se vremenom uspiju složiti oko tih pitanja, ili im ona više nisu važna jer su se okolnosti možda izmijenile; ako ljubav, poštovanje i uvažavanje i dalje postoje, bivši partneri mogu opet biti zajedno.

Do pomirenja može doći i nakon što se jedan od partnera zaljubio u nekog drugog, a onda vremenom shvatio da i dalje osjeća ljubav prema bivšem ili bivšoj.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

11.06.2018. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/mozemo-li-dva-puta-zavoljeti-istu-osobu/112647/