objavljeno 19.07.2009. 15:04:02
MFF

Motovun Film Festival je već započeo – ONLINE!

Jedan od najpoznatijih hrvatskih festivala krenuo tjedan dana ranije u online varijanti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MFF)

Motovun Film Festival već je započeo - online! Naime, na službenim festivalskim stranicama postavljena je selekcija ovogodišnjeg programa Motovun Online: najbolje od najboljih u ovogodišnjoj kratkometražnoj produkciji, petnaest naslova u selekciji Andreja Korovljeva.

Izbor uključuje dva uratka iz Velike Britanije, "Jade" Daniela Elliota i "Zadnji kadrovi" Portie Barnett - Herrin, "Diesis 3" u režiji Franka Frige iz Italije, iz Danske film "501" Jespera Maintza, a iz Belgije "Laku noć" Valery Rosier te "Komedija je završena" u režiji Jean-Julien Collette i Oliviera Tolleta. 

Španjolska već po običaju isporučuje nekoliko radova: "Iza zavjesa" Gregoria Mure i Raula Lopeza, "Bolji život" Luisa Fernandeza Renea te "Ja samo gledam" Gorke Cornejo. "Toro verde" stiže iz Argentine u režiji Laure Durán, "Zoey" iz Njemačke u režiji Hartmuta Bitomskya, "Sađenje poljubaca" iz Švedske u režiji Ivice Zubaka te "Sazrijevanje" Dmytra Sukholytky-Sobchuka iz Ukrajine. Našu regiju zastupaju dva filma: bosansohercegovački "Šoping" Alena Drljevića te hrvatski "Školica" u režiji Daria Juričana. Osim na festivalskim web stranicama, svi će ovi naslovi biti prikazani i na festivalu u Motovunu. 

Motovun Online uključuje kratke filmove u trajanju do 15 minuta. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je preko 300 prijava. A kao što smo već najavili, program Motovun Online ove godine slavi jubilarku - deset godina postojanja - koju smo obilježili projekcijom svih dosad nagrađenih filmova u spomenutom programu početkom srpnja u kinu Europa. Isti će filmovi biti prikazani i u Motovunu. 

Osam dana prije početka glavne motovunske fešte, svim zainteresiranima pružamo mogućnost da iz vlastitog doma prošetaju našim virtualnim kinom i zabave se uz kratku filmsku formu!

 

19.07.2009. 15:04:02
http://m.metro-portal.hr/motovun-film-festival-je-vec-zapoceo-online/19619/