objavljeno 22.05.2015. 08:30:00
LJEPOTICA

Morgan Aero 8

Morgan Aero 8: povratak u eru britanskih open automobila iz 60-tih – novi ovjes, aluminijska karoserija i šasija, poboljšana aerodinamika te BMW 4,8 V8 motor sa 367 KS

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Automania)

Po mnogima Morgan Motor Company jedna je od rijetkih koja proizvodi automobile koji  izgledaju jako lijepo, a ispod lima je tehnika sportskog zvuka i visokih performansi kao da je došla ravno s trkaće piste.

Takva je i aerodinamična zvijer na fotografijama. Radi se o modelu automobila Morgan Aero 8 koji premda izgleda tradicionalno dizajniran ispod lima ima najmoderniju tehniku i tehnologiju koju se može pronaći na svijetu.

Naravno radi se o klasičnom engleskom sportskom dvosjedu roadsteru otvorenog tipa, dugačkog poklopca motora sprijeda i izuzetno kratkog repa. Izuzetno uspješno 'sakriva' čvrsti krov koji se može podignuti i zatvoriti kabinu u potpunosti.

Takve automobile rade od 60-tih godina prošlog stoljeća. Ova verzija dobila je poboljšanu aerodinamiku, novi ovjes, zračne jastuke, anti-roll kavez i unaprijeđenu šasiju.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

22.05.2015. 08:30:00
http://m.metro-portal.hr/morgan-aero-8/91878/