objavljeno 01.09.2018. 13:28:00
STVARNO?

Mladolik izgled ne postižete kremicama

Zdrav život koji podrazumijeva dovoljno sna i najmanje 1,5 litre vode dnevno prva je linija obrane od bora

Mladolik izgled bez skupih kremica...
Mladolik izgled bez skupih kremica... (Arhiva)

Mladolik izgled, preciznije, lice bez bora san je svake žene (a i dobrog dijela muškaraca, ma što vi mislili o tome...). U te se svrhe razvila cijela grana kozmetičke industrije koja zarađuje milijarde dolara godišnje na raznoraznim "kremama za pomlađivanje"... a pravi recept za lice bez bora zapravo se nalazi svugdje oko nas.

Zdrav život koji podrazumijeva dovoljno sna i najmanje 1,5 litre vode dnevno prva je linija obrane od bora, po pisanju njemačkog časopisa Test.

Pušenje i ultraljubičasto svjetlo mogu oštetiti elastičnost kože. Zdrava prehrana s puno voća i povrća također će pomoći u kontroli bora. Pravilna njega kože lica također je jako važna da bi ona izgledala mlado. Korištenjem aloe vere, primjerice, koža postaje meka. Drugi korisni proizvodi za njegu kože oni su koji sadrže pšenicu ili gavez te koji sadrže alantoin.

Prirodna ulja poput arganova, bademova i jojobe također osiguravaju dodatnu vlagu.

Ako to ne bude dovoljno, možete posegnuti za hijaluronskom kiselinom, koja pomaže koži da zadrži vlagu i u nekim se slučajevima može aplicirati injekcijama.

Kreme protiv starenja nisu posebice učinkovite, ističe list, koji je testirao devet takvih proizvoda na 270 žena kroz četiri tjedna, ujutro i navečer na samo jednoj strani njihovih lica, dok su na drugoj korištene obične vlažne kreme.

Obje strane lica fotografirali su prije i poslije testiranja. Rezultati su pokazali da kreme protiv starenja nemaju nikakav poseban učinak.

Stoga, umjesto da ostavljate hrpe novaca na kremice, vratite se prirodi...

01.09.2018. 13:28:00
http://m.metro-portal.hr/mladolik-izgled-ne-postizete-kremicama/114094/