objavljeno 30.06.2013. 21:02:00
MYTHBUSTERS

Mitovi o grudnjacima koje treba razbiti

Oko grudnjaka se plete sva sila raznih priča i legendi, pa evo pomoći pri probijanju kroz šumu dezinformacija

Grudnjake bi trebalo mijenjati svake godine
Grudnjake bi trebalo mijenjati svake godine (Arhiva)

Grudnjak ima svoje priče koje se svaki puta ispričaju na neki drugi način, u drugom obliku, boji, materijalu i opet ih ostaje puno neispričanih. Skriva i otkriva u isto vrijeme fetiš većina muškaraca, ženske grudi, a tijekom godina su se uz grudnjak zalijepile i razne legende i mitovi koje je dobro razbiti.

O prvom mitu, broju grudnjaka napisane su i knjige, a u zadnje vrijeme sve više znanstvenika zaključuje da žene zapravo ne znaju broj grudnjaka koji trebaju nositi. Ispada da je to i istina, jer kraj svih modela i proizvođača, nije pametno uletjeti u dućan i zgrabiti najpovoljniji na kojem piše vaš broj.

Izazivaju li grudnjaci rak? Ne, jer unatoč vrlo elokventnim teorijama o žicama, silikonima i uljima u grudnjaku koji izazivaju rak grudi, radi se o čistim tlapnjama na koje ne treba obraćati pažnju. 

Čuvanje i nošenje dobrog grudnjaka u nedogled ne spada u pametno ponašanje, a kamoli preporučeno. Mit o grudnjaku koji traje cijeli život je lažan, a kako vam se grudi mijenjaju tijekom godina, sigurno ne može biti dobar cijelo vrijeme. Savjet stručnjaka - mijenjajte grudnjake svakih godinu dana.  

Mislite li da se ispod bijele ljetne odjeće najmanje vidi bijeli grudnjak pa baš te pakirate za godišnji? Krivo, kažu dizajneri i stilisti, najmanje se vide bež grudnjaci!

Mnoge žene vjeruju da im grudi trebaju potporu i u snu, pa nose grudnjake u krevet. Osim što se to sigurno ne sviđa njihovim jačim polovicama, shvatite da u tom položaju grudnjak ne podupire grudi i samo vam smeta. 

30.06.2013. 21:02:00
http://m.metro-portal.hr/mitovi-o-grudnjacima-koje-treba-razbiti/79032/