objavljeno 17.10.2015. 11:45:00
WOW!

Misteriozni grad u oblacima iznad Kine

Od paralelnog svijeta poput onog iz serije Fringe do prozora u neke potpuno sumanute dimenzije došlo se i do projekta Blue Beam kad su krenule teorije zavjere

Fantastični grad u oblacima
Fantastični grad u oblacima (Arhiva)

Grad u oblacima tema je mnogih SF priča, no kad vam jedan takav osvane nad glavom, vjerojatno ćete prvo pomisliti da sanjate.

Upravo se to dogodilo stanovnicima kineskog grada Foshan koji su, šokirani, par minuta promatrali kako iz oblaka nad njima izranja golemi grad prepun nebodera.

Naravno, prva teorija je da se radi o fatamorgani, spominjao se i prirodni optički fenomen u kojem se zrake svjetla lome na način da prikazuju sliku vrlo udaljenih objekata, no naravno da su svoju riječ imale i teorije zavjere.

Od paralelnog svijeta poput onog iz serije Fringe do prozora u neke potpuno sumanute dimenzije došlo se i do projekta Blue Beam, zavjere koja bi trebala ispirati mozak masama, lažirati Armagedon i tko zna što sve ne.

Jesu li slične teorije prolazile kroz glavu prisebnog snimatelja ne znamo, ali da je prizor bio fascinantan, ne može poreći niti najveći skeptik:

17.10.2015. 11:45:00
http://m.metro-portal.hr/misteriozni-grad-u-oblacima-iznad-kine/94506/