objavljeno 08.06.2010. 09:41:18
DFWZ

Etno dizajnerica Mina Petra na zagrebačkom tjednu mode

Reviju Mine Petre nosit će i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič

(Okovani Galileo, kostimografkinja Mina Petra)

Naša najprizatija etno dizajnerica Mina Petra upravo se vratila iz Padove gdje se na glavnom trgu predstavila revijama etno kolekcije „Licitarsko srce" i kolekcije „Tkanica" koju ćemo vidjeti zadnjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb.

Ujedno je za operetu Okovani Galileo premijerno izvedenu, prvo u Firenci, a zatim prije par dana i u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, odradila izvrsnu kostimografiju nadahnutu hrvatskom tradicijskom kulturom. Opereta putuje dalje kroz Europu, a Mina Petra sprema iznanađenje na DFWZ-u. Koje će sve poznate osobe nositi reviju poznate dizajnerice, Mina još nije htjela otkriti, ali smo ipak saznali da je jedna od poznatih žena i potpredsjednica vlade gospođa Đurđa Adlešić..

Uz novu kolekciju, vidjet ćemo i u zadnje vrijeme vrlo često spominjanu - prvu hrvatsku poslovnu torbu Tkanica s motivima i aplikacijama tkanice, nastalu u suradnji s tkaljama grada Knina, najnagrađivaniji izvorni uporabni suvenir.

Ranije uspješno predstavljena u Beču i Salzburgu, torba koju je nosila i izreklamirala premijerka Jadranka Kosor na sastanku s američkim predsjednikom Obamom, nakon hrvatske premijere na DFWZ-u, odlazi u London, Milano, New York i Toronto...

08.06.2010. 09:41:18
http://m.metro-portal.hr/mina-petra-na-zagrebackom-tjednu-mode/42027/