objavljeno 21.02.2014. 18:13:30
BRAVO

Mikaela Shiffrin olimpijska pobjednica u slalomu

Čudo od djeteta je ponovilo fantastičan podvig sa Svjetskog prvenstva prošle godine i deklasirala konkurenciju, postavši najmlađa olimpijska pobjednica u slalomu

Mikaela Shiffrin stigla je do zlata
Mikaela Shiffrin stigla je do zlata (Arhiva)

Mikaela Shiffrin pokazala je da nadimak mala Janica nosi s pravom, jer je postala najmlađa olimpijska pobjednica u slalomu u povijesti. Niti 19 godina stara Amerikanka šokirala je svijet pobjedom na Snježnoj kraljici pred dvije godine, a od tada zna samo za uspjehe.

Prošle je godine postala svjetska prvakinja, a sad je osvojila olimpijsko zlato suverenom prvom vožnjom i čeličnom voljom u drugoj. Naime, na polovini staze bila je na rubu ispadanja, skijala na jednoj skiji desetak metara i nastavila kao da se ništa nije dogodilo, ostavivši Marlies Schild na drugom, a Kathrin Zettel na trećem mjestu.

Slalom je, kao i uvijek, bio uzbudljiv - nakon prve vožnje Tina Maze bila je treća s velikim šansama za treće zlato, a Marlies Schild, skijašica s najviše slalomskih pobjeda u povijesti osma.

No, nakon druge vožnje, Maze je osma, razočarana što nije osvojila i treću medalju, a Schield je u svojoj posljednjoj sezoni osvojila srebro, dodavši ga zlatu iz Vancouvera pred četiri godine. 

Najemotivnije je medalju proslavila Kathrin Zettel kojoj očito nije bilo ni u peti da bi sjajnom drugom vožnjom mogla do medalje, naročito kad je na ulasku u cilj stigla iza Schield. 

21.02.2014. 18:13:30
http://m.metro-portal.hr/mikaela-shiffrin-olimpijska-pobjednica-u-slalomu/83423/