objavljeno 23.01.2008. 01:39:49

Microsoft radi na novim Windowsima

Nasljednik Viste trebao bi se pojaviti u drugoj polovici sljedeće godine

Fotografija vijesti

Iako se Windows Vista s podosta problema udomaćuje na korisničkim računalima (čitaj: ovu verziju OS-a u najčešćem slučaju biraju korisnici koji su na to primorani), tj. većina novih računala dolazi s predefinirano instaliranom Vistom, u taboru američkog softverskog diva već naveliko rade na novoj verziji Windowsa, prenosi Tportal. Brojni internetski izvori navode da je određeni broj ključnih Microsoftovih partnera već dobio određene dijelove programskog koda koji će biti sadržani u sljedećim Windowsima. Jednako tako dobili su i tzv. ‘roadmap’ datume isporuke ostalih dijelova OS-a, a konačni datum izlaska novih Windowsa zakazan je za drugu polovicu sljedeće godine.

Sljedeći Windowsi u Microsoftu bili su kodno nazvani Blackcomb Vienna, no preimenovani su u Windows 7. Što se pak datuma izlaska novih Windowsa tiče, on je prema novim glasinama pomaknut za nekoliko mjeseci ranije, s obzirom na to da je kao ključni datum isporuke dosad bila označavana 2010. godina.

Kako bilo, cijela stvar bit će jasnija kad iz Microsofta objave Windows Logo Program Changes for Windows 7, što bi se prema politici tvrtke Microsoft trebalo dogoditi 18 mjeseci prije službenog izlaska nove verzije Windowsa.  

Piše: MEX
23.01.2008. 01:39:49
http://m.metro-portal.hr/microsoft-radi-na-novim-windowsima/1417/