objavljeno 28.03.2016. 14:07:00
PREUZIMANJA

Microsoft ponovno cilja na Yahoo?

Yahoo već neko vrijeme traži kupca, a softverski div iz Redmonda sastaje se s potencijalnim investitorima i navodno je voljan značajno im pomoći

Stara priča opet se aktualizirala
Stara priča opet se aktualizirala (Arhiva)

Microsoft ponovno pokazuje zanimanje za Yahoo, što im nije prvi put - 2008. godine pokušali su izvesti neprijateljsko preuzimanje, za što je tadašnji glani direktor Steve Ballmer bio spreman potrošiti i do 45 milijardi dolara.

Danas su dvije tvrtke u boljim odnosima, velikim dijelom partnerskim. Tijekom 2009. sporazumjeli su se kako će sva pretraživanja za Yahoo obavljati Microsoftova tražilica Bing.

Dogovor je trebao trajati deset godina, no postojale su odredbe koje su omogućavale ponovne pregovore nakon nekog vremena. Yahoo ih je iskoristio kako bi se riješio ekskluzivne povezanosti s Microsoftom. U listopadu prošle godine potpisali su sporazum s Googleom, no kako su upali u probleme, spremaju se promjene.

Marissa Mayer dočekana je kao spasiteljica, no nekoliko godina kasnije dioničari više nisu tako oduševljeni šeficom Yahooa koja bi mogla uskoro mijenjati posao ...

28.03.2016. 14:07:00
http://m.metro-portal.hr/microsoft-ponovno-cilja-na-yahoo/97235/