objavljeno 08.11.2019. 13:31:00
NAJAVE

Mick Harvey i spektakularni gosti u Vintage Industrialu

Nakon dva nastupa, hrvatska publika je uvidjela osebujnost svog glazbenog izričaja stvorenog izvan matičnog The Bad Seedsa

Mick Harvey dovodi moćnu gomilicu
Mick Harvey dovodi moćnu gomilicu (Arhiva)

Tko je Mick Harvey? Vrstan skladatelj, aranžer i glazbenik, jedan od pokretača kultnih Crime & The City Solution, te čovjek bez kojega bi opus Nicka Cavea od početka zvučao ovako beskrvno kao danas!

Mick Harvey, australski glazbenik i suosnivač Caveovih The Bad Seedsa i The Birthday Partyja po treći put dolazi u Zagreb u pratnji velikih Stevea Shelleya iz Sonic Youtha, J.P. Shila, i Glena Lewisa.

Nakon dva nastupa, hrvatska publika je uvidjela osebujnost svog glazbenog izričaja stvorenog izvan matičnog The Bad Seedsa koji je neminovno povezan s karijerom Nicka Cavea pa evo savršene zimske prilike poslušati i vidjeti ovu moćnu gomilicu.

Mick je također surađivao i s drugim značajnim imenima sa scene, kao što su Serge Gainsbourg i Jane Birkin, te P. J. Harvey i Ed Clayton-Jones, a istaknuo se i u pisanju glazbe za kazališne komade i filmove. Solo karijeru započeo je 1995. albumom „Intoxicated Man".

Detaljnij tekst o Micku by KLFM: http://klfm.org/mick-harvey/

08.11.2019. 13:31:00
http://m.metro-portal.hr/mick-harvey-i-spektakularni-gosti-u-vintage-industrialu/121801/