objavljeno 25.03.2021. 17:01:00
MARTINSKA

Membrain Festival 2021 Martinska Šibenik

Membrain Festival i ovo ljeto u Šibenik dovodi najbolje od internacionalne nezavisne bass scene

Membrain Festival
Membrain Festival (Arhiva)

Šesto izdanje Membrain festivala održat će od 5. do 8. kolovoza 2021. na čarobnoj lokaciji kampa Martinska na samom ulazu u Šibenski kanal. Kroz četiri dana programa na tri bine izmijenit će se preko 50 DJ-eva iz Hrvatske, Europe i svijeta koji će na moćnim DIY soundsystemima prezentirati najaktualnije trendove u svojim žanrovima. 

Drum and bass, Dubstep i Half-time najzastupljeniji su glazbeni žanrovi ovog ljeta na Membrain festivalu, a promovirat će se i ostali smjerovi na sceni poput - Jungle, Dub, Liquid, Neurofunk.

Imena koja svakako treba istaknuti su Youngsta, jedna od glavnih britanskih figura dubstepa i prepoznatljivo lice na velikim festivalima tog žanra te novozelandski duo Truth, internacionalno prepoznati i priznati dvojac na dubstep sceni. Izlomljene ritmove DnB-a predvodit će DLR i Mako okupljeni u bristolskom projektu OneMind te njihov sunarodnjak Amoss koji već čitavo desetljeće promovira svoj izričaj po gotovo svim kontinentima. Jedinstveni zvuk Half-timea donosi legenda berlinske scene Presha, inače vlasnik kultnog Samurai Music labela te poznati belgijski kolektiv The Untouchables. Svakako valja spomenuti i Nizozemca Coco Bryce, predvodnika Jungle zvuka na festivalu, koji se zadnjih godina prometnuo u jedno od najzanimljivijih imena tog žanra.

I ove godine uz šaroliko internacionalno društvo na Membrainu nastupaju i hrvatska DJ imena, i to od Osijeka, preko Zagreba, Zadra, Splita i Šibenika. Redom su to istaknuti sudionici domaće scene: Vrh, Minimalist, Sapleo, FrenkyBoy, LucyLyu, Vizitor, Vexi, Nobru, Fullstep Phil, Kl Audio i Lowre Glant. 

- Membrain Festival od početka za ciljeve ima promociju domaće elektroničke scene, njenih autora, Dj-eva, labela, promotora i organizatora. Isto tako, Membrain savršeno kombinira najbolje od nezavisne bass glazbe iz europskih prijestolnica (London, Amsterdam, Berlin) s mediteranskom klimom i doživljajem jedinstvenim samo za hrvatsku obalu. Nadamo se da ćemo i ovo ljeto u Šibeniku napraviti pravi mali raj za sve ljubitelje festivala - govore nam Davor Dedić i Igor Bergam, glavni ljudi Membraina.

Rt i kamp Martinska prošlo ljeto funkcionirala je kao covid-free zona i bila je jedna od rijetkih festivalskih lokacija na Jadranu. U dva mjeseca sezone održalo se niz glazbenih događanja i festivala koji su se prilagodili svim epidemiološkim preporukama i, doduše u nešto manjim kapacitetima, pružili odličan glazbeni program. 

Ulaznice za šesto izdanje Membrain festivala u prodaji su preko Entrio sustava https://www.entrio.hr/event/membrain-festival-2021-8670 a koštaju od 140 kuna za jedan dan do 300 za sve dane festivala, što uključuje i besplatan kamp u sklopu lokacije.

25.03.2021. 17:01:00
http://m.metro-portal.hr/membrain-festival-2021-martinska-sibenik/131125/