objavljeno 25.01.2012. 12:20:28
OSVRT NA PORAZ

Mediji u Francuskoj: Svemu mora doći kraj

"Trebao je doći i taj dan, a pravda je morala biti takva da baš Hrvatska, najbolji protivnik francuske reprezentacije preuzme izvršavanje kazne", pišu francuski portali

"Sve ima svoj kraj", piše francuski sportski portal Sport.fr (screenshot)

Svemu prije ili poslije dođe kraj, pa tako i nepobjedivosti jedne od najboljih rukometnih reprezentacija u povijesti ovog sporta, piše Sport.fr u svom komentaru poraza njihove reprezentacije od izvrsne Hrvatske, prenosi Hina.

Sport.fr ističe da je "trebao doći i taj dan i pravda je morala biti takva da baš Hrvatska, najbolji protivnik francuske reprezentacije preuzme izvršavanje kazne".

"I dok su se Hrvati činili nervoznijima na kraju su Francuzi izgubili tlo pod nogama. Loš izbor u napadu, dva iskjučenja za Nikolu Karabatića i Jeromea Fernandeza te kockarsko vođenje pokvarili su dobar početak utakmice", ocjenjuje Sport.fr.

"U Srbiji Plavi nisu opravdali svoj status favorita", zaključuje tak sportski portal.

Svi francuski mediji podsjećaju kako se prvi put od olimpijskih igara u Ateni 2004. francuska rukometna reprezentacija neće naći među zadnje četiri momčadi na nekom natjecanju.

"Spušta se zastor na Plave. Dominirali su rukometnim planetom četiri godine. Ali u nedjelju u Beogradu će se pojaviti novi prvak Europe", piše "L'Equipe".

"Plavi su bilo dobro, ali samo 45 minuta, a to se ne oprašta", dodaje "L'Equipe".

Francuska se u prvom poluvremenu oslanjala na više rotacija i dobro je reagirala u pravom trenutku. Hrvati su golom Blaženka Lackovića za 6-9 u 20. minuti došli na tri razlike, a onda su 'Experts' odgovorili serijom od 5-0 i preokrenuli igru u svoju korist".

Nikola Karabatić nije bio produktivan u napadu, a Francuzi su pogotkom Jeromea Fernandeza i uz još dva Xaviera Baracheta došli u vodstvo, (15-13) u 36. minuti, ali onda su Hrvati na krilima 'paklenskog Ivana Čupića' došli do preokreta. Hrvatska je obrana bila bolja, a Mirko Alilović se suprotstavio Williamu Accambrayu i Danielu Narcisseu", opisuje "L'Equipe".

Francuska reprezentacija poražena od Hrvatske 22-29 napušta europsko prvenstvo spuštene glave", piše "Le Monde".

"Le Figaro" dodaje da je francuska reprezentacija "tijekom prvih 45 minuta držala nadu za plasman u polufinale živom, no na kraju su se Hrvati pokazali stabilnijima i jačima".

"Nakon što su Hrvati vodili 9-6 u 20 minuti Francuzi su postali agresivniji u obrani, Thierry Omeyer se iskazao a Hrvatska je gotovo osam minuta upala u crnu rupu (11-9, 27. minuta). No unatoč tome, to Francuzima nije bilo dosta za veću razliku na poluvremenu", dodaje "Le Figaro".

"Drugo poluvrijeme je bilo intenzivnije, a na hrvatskoj strani se našao 'vrag' Čupić, čovjek s četiri prsta koji je zabio tri gola zaredom za izjednačenje 15-15. Bez da je znao Ćupić je iskopao grob Francuzima", ističe "Le Figaro".

Francuzi sada ciljaju olimpijske igre u Londonu, to je novo poglavlje koje će trajati šest mjeseci, zaključuju francuski mediji.

25.01.2012. 12:20:28
http://m.metro-portal.hr/mediji-u-francuskoj-svemu-mora-doci-kraj/67604/