objavljeno 29.12.2009. 09:14:35
ARMADILLOS

Manekenke se bune protiv vrtoglavo visokih potpetica

POGLEDAJTE VIDEO - modeli se boje za svoju sigurnost na petama visokima 31 centimetar

(Getty Images)

Tri uspješne manekenke odlučile su se pobuniti protiv najnovijeg modnog trenda - cipela s petom visokom nevjerojatnih 31 centimetar modnog kreatora Alexandera McQueena. Kako prenosi The Independent, modeli Abbey Lee Kershaw, Natasha Poly i Sasha Pivovarova odbile su i u takvim cipelama izaći na modnu pistu jer tvrde da im tako opasno visoke pete ugrožavaju sigurnost.

Sve viša peta ženske obuće je izvor kontroverzi još od 1994. kad je zbog visokih peta na pisti pala čak i Naomi Campbell. Cipele iz najnovije kolekcije McQueena pod nazivom armadillos imaju čak osam centimetara višu petu nego cipele koje prije 15 godina nosila Naomi.

Nove McQueenove cipele, koje inače izgledaju kao jastogova kliješta, toliko su visoke da su se modeli i manekenke konačno pobunile jer se s razlogom boje ozljeda.

Naravno, ne kritiziraju svi svemirske McQueenove cipele (vjerojatno je tu najviše onih koji ih ne moraju nositi) - neki modni kreatori su ih nazvali umjetničkim djelom, a glumica Daphne Guinness i pjevačica Lady Gaga već ih i nose.

Kako god bilo, potez tri slavne manekenke je hvalevrijedan i nadamo se da će se modeli početi više boriti za to da na pisti ne moraju hodati u nebeski visokim petama, preuskim korzetima ili da više neće morati biti anoreksično mršave.

No, kako bi se to promijenilo važniji su potezi modne industrije koja, nažalost, još uvijek daje prednost ''umjetničkim djelima'' poput ovog Alexandera McQueena.

29.12.2009. 09:14:35
http://m.metro-portal.hr/manekenke-se-bune-protiv-vrtoglavo-visokih-potpetica/29547/