objavljeno 01.06.2021. 15:02:00
ATTACK

Mala kulturna scena za djecu - radionica kazališta sjena

Radionice Male kulturne scene za djecu namijenjene su djeci uzrasta od 5 - 11 godina

Kazalište sjena
Kazalište sjena (Arhiva)

Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Trpistih pozivaju vas na prijavu za radionicu kazališta sjena koju provodimo kroj program Male kulturne scene za djecu. Radionica će se održati 05. Lipnja od 11 sati na terasi kluba Močvara, Trnjanski nasip bb. Radionice su besplatne, a prijave primamo na mailu: kazaliste.tripstih@gmail.com zaključno s 3.lipnjem : kazaliste.tripstih@gmail.com zaključno s 3.lipnjem

Radionice Male kulturne scene za djecu namijenjene su djeci uzrasta od 5 - 11 godina
S nestrpljenjem smo čekali popuštanje mjera da možemo ponovno uživati zajedno u kreativnom radu, a pri tome nešto i naučiti. Na prvoj ovogodišnjoj radionici djeca će moći naučiti nešto više o kazalištu sjena i principu rada u ovoj drevnoj istočnjačkoj vještini. Stvarati će se sjene uz pomoć kojih se na specifičan način gradi priča. Kako bismo što više obogatili čaroliju priče, izrađivati ćemo lutkice, scenografiju i pokretni ekran unutra kojeg se naša predstava odigrava.
Svi materijali potrebni za sudjelovanje na radionici osigurani su od strane organizacije, stoga djeca trebaju samo doći i prepustiti se svojoj mašti.

Ovaj događaj je dio kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu u koji smo uključeni kao članica Platforme Upgrade

https://www.facebook.com/events/3883229135087623

https://www.facebook.com/platformaupgrade

https://www.platformaupgrade.com/vijesti/kampanja-svijet-u-zagrebu-zagreb-svijetu/

https://attack.hr/

TRIPSTIH
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Tripstih), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi, Tripstih), Antonela Klemenčić (Ikako Nikako, Skaska, Tripstih)
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla. Tripstih je kazalište sjena za djecu i odrasle. Održavamo radionice dramskog, kreativnog i lutkarskog karaktera.. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz multimedijalnih projekata,neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija . Autor je i organizator Festivala Grafoskopa.

01.06.2021. 15:02:00
http://m.metro-portal.hr/mala-kulturna-scena-za-djecu-radionica-kazalista-sjena/132383/