objavljeno 18.05.2016. 09:37:00
NAGRADA

Lovro iz Velike Gorice putuje u finale Eura

Desetogodišnji Lovro Dukić iz Velike Gorice imat će čast držati za ruku neke od nogometnih zvijezda uoči finalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj

Pjaca podržao Lovru
Pjaca podržao Lovru (Arhiva)

McDonald's, globalni sponzor UEFA-e, ispunio je san jednome mališanu iz Hrvatske koji će na finalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, zajedno sa svojim vršnjacima, izaći na nogometni teren kao pratitelj igrača. Maleni sretnik je desetogodišnji Lovro Dukić iz Velike Gorice koji je pobijedio u McDonald'sovom natječaju u sklopu kojega su mališani iz cijele Hrvatske slali svoje crteže i slogane kojima su pokazivali kako se navija za Hrvatsku.

U izbornoj komisiji bili su mlada zvijezda Dinama Marko Pjaca, poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić te profesorica likovne kulture Helena Ohnjec. Na prvu ih je osvojio crtež malog Lovre, a kao uvod u istrčavanje na francuski travnjak, McDonald's je malenog Lovru odveo i na stadion Maksimir gdje se maleni pobjednik družio s jednime od članova žirija, Dinamovim nogometašem Markom Pjacom, koji mu je tom prilikom pokazao i par vještih poteza loptom.

„Sretan sam, presretan. Ne mogu još uvijek vjerovati da mi se ovo sve dogodilo. Prvo mi je tata rekao da ću biti pratnja, a onda su me još zvali i na fotografiranje na Maksimir s Markom Pjacom. Stvarno su mi se ispunile sve želje i jedva čekam da izađem na teren u finalu. Veselim se što će tata ići sa mnom i znam da će biti ponosan kad izađem s ostalim pratiteljima na teren.", uzbuđeno je prokomentirao simpatični Lovro koji je osvojio i Marka Pjacu.

„Odličan je osjećaj kad vidiš najmlađe generacije kako se vesele nogometu, ali i cijelome iskustvu koje nogomet pruža svojim navijačima. Mislim da za većinu djece nema ljepšeg poklona od istrčavanja na travnjak držeći za ruku poznate nogometaše i to još u finalu velikog natjecanja. Evo, čak pomalo i zavidim Lovri jer sam ja kao klinac najveće zvijezde gledao na televiziji, a on će ih imati prilike upoznati", u šali je prokomentirao dobro raspoloženi Marko Pjaca pa dodao i nasmijao okupljene: "Zapravo je danas na fotkanju nas dvojice Lovro veća zvijezda jer je već danas siguran da će istrčati u finalu Europskog prvenstva; a ja se još uvijek nadam tome".

S Markom je u društvu bio i direktor McDonald'sa Hrvatska, Pavel Pavliček, koji je Lovri i službeno uručio njegovu nagradu.

18.05.2016. 09:37:00
http://m.metro-portal.hr/lovro-iz-velike-gorice-putuje-u-finale-eura/98191/