objavljeno 06.07.2011. 12:00:00
KAKVA SURADNJA

Lou Reed i Metallica: Imamo najbolju stvar koju je itko ikada napravio

Zajednički album Loua Reeda i Metallice inspiriran je likom fatalne žene Lulu iz drama ekspresionističkog njemačkog književnika Franka Wedekinda

Lou Reed
Lou Reed (Wikipedia/Metro)

Lou Reed, osnivač legendarne njujorške grupe Velvet Underground, za svoju je nedavnu suradnju s heavy metal bendom Metallicom izjavio, kako piše Hina, ne samo da je to njegov najbolji uradak, već da je to "jedna od najboljih stvari koje je ikada itko napravio"

"Verzija glazbe za Lulu koju sam radio s Metallicom izaziva strahopoštovanje. To je možda najbolja stvar koju je itko ikada napravio. To bi moglo stvoriti novi planetarni sustav. Ne šalim se i nisam egoističan", u svom je stilu izjavio Reed za časopis New York Magazine.

Zajednički album Loua Reeda i Metallice inspiriran je likom fatalne žene Lulu iz drama ekspresionističkog njemačkog književnika Franka Wedekinda s prijelaza 19. u 20. stoljeće. Glazbu je je Reed originalno napisao za broadwaysku predstavu, a na pitanje hoće li mu se Metallica pridružiti u izvođenju glazbe u kazalištu, Reed je rekao kako nije baš siguran.

"Ne mislim da je Metallica bend za Broadway. Ipak su oni metalci. Neće to napraviti", rekao je. Magazin Rolling Stone opisao je projekt kao "bijesnu kombinaciju Reedova albuma 'Berlin', noir klasika iz 1973., i albuma-drobilice Metallice 'Master Of Puppets' iz 1986. godine". Zajednički album trebao bi izaći u studenome.

06.07.2011. 12:00:00
http://m.metro-portal.hr/lou-reed-u-kombinaciji-s-metallicom-imamo-najbolju-stvar-koju-je-itko-ikada-napravio/60999/