objavljeno 07.01.2011. 12:40:00
MORBIDNO PRELIJEPO

Ljudsko tijelo i otvori kao inspiracija za nakit

Ljudskim tijelom fascinirani su bili brojni umjetnici - od antičkih vremena pa sve do danas kad je ono postalo između ostalog izvor ideja za neobične modne dodatke

Fotografija vijesti

Dizajnerica iz Tajvana, Yuyen Chang, izrađuje nakit, koji oponaša ljudsku anatomiju. Njena kolekcija nakita Orifice (otvor) sadrži, broševe, privjeske i prstenje koji svojom bojom, materijalom i izvedbom predstavljaju različite oblike i otvore ljudskog tijela - od uha do anusa.

Vagina




Ovoj relativno nepoznatoj internetskoj umjetnici možete poslati fotografije svoje (ili partneričine) vagine a ona će vrlo vjerodostojno na temelju poslane slike napraviti privjesak. Klitoris i male usne su napravljene gotovo do filigranskih detalja jer se umjetnica trudi dosljedno prikazati nijanse i oblik vagine ponosnih vlasnica. 

Kosa




Dizajnerice Anna Rybakov i Eve Cahill su osmislile neobičnu liniju nakita pod imenom Grau Wal. Tema njihovog dizajna su pletenice iz kose različitih boja, koje su oblikovane u nakit. Korisnice s užitkom nose tj dio ljudskog tijela kao modni dodatak i njihovu kolekciju opisuju kao nešto "vrlo znimljivo i prekrasno morbidno".

Oči




Mlada njemačka dizajnerica izrađuje nakit iz specifičnih dijelova tijela lutki iz tridesetih i četrdesetih godina prijašnjeg stoljeća. Naušnice i drugi nakit napravljen od očiju starih lutki je sigurno nešto vrlo inovativno i vrijedno vaše pozornosti.

Tijelo




Margaux Lange je američka dizajnerica,koja modne detalje vidi na drugačiji način. Ruke, grudi, stražnjica, oči i usnice u njenim rukama postaju modni dodatak u obliku izvornog nakita; nose ga uglavnom pripadnice nježnijeg spola.

Zubi


Polly van der Glas, australska umjetnica, najradije izrađuje nakit u obliku ljudskih zuba, zato su pravi zubi korišteni za dio modnih dodataka koji su bili glavna atrakcija njene kolekcije. Zube prvo naravno sterilizira, potom ih stavlja u srebrne kalupe i iz toga izrađuje prstenje, naušnice i privjeske.

Dizajnerski par Brent i Jessica Williams su došli na romantičnu i vrlo dobru ideju - izrađivati unikatno prstenje s partnerskim otiscima prstiju. U kiparsko-dizajnerskom procesu će vam oboma uzeti otiske, potom ih preslikati na kovinsku podlogu i napraviti prsten za vašeg partnera ili partnericu. Romantično, zar ne?

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

07.01.2011. 12:40:00
http://m.metro-portal.hr/ljudsko-tijelo-i-otvori-kao-inspiracija-za-nakit/53736/