objavljeno 04.02.2008. 01:37:12

Ljepota bez dobnih granica

Blistale dame u godinama (Sever za Dove), ali i eNVy room

eNVy room
eNVy room (Zvonimir Krstulović)

Quelle Fashion.hr završio je u subotu velikim partyjem na kojem su svi čestitali Vinku Filipiću, direktoru ovog događaja, na još jednom uspješno organiziranom spektaklu mode, ljepote i nadolazećih trendova. Imali su za to više razloga.

Za trodnevnog druženja u staroj Varteksovoj hali, koja se samo za tu priliku preobrazila u glamurozno mjesto, imali smo priliku vidjeti sezonu jesen-zima 2008./2009. očima najpoznatijih hrvatskih dizajnera. A neki od njih, poput Roberta Severa i dvojca Envy Room, prvi put su pristali biti dio ‘masovnih’ modnih okupljanja.

pogledajte galeriju fotografija

Upravo ta dva dizajnerska imena spontano su se nametnula kao glavne zvijezde revija održanih u petak, drugog dana Quelle Fashion.hr-a. Sever, omiljeni dizajner brojnih domaćih celebrityja, oduševio je kolekcijom za dame starije od 45 godina koju je osmislio u suradnji s Doveom, tvrtkom koja je poznata po promicanju stvarne ljepote. Izlazak na pistu Kostadinke Velkovske, Sanje Doležal, Sanje Vejnović, Zdenke Kovačićek, Urše Raukar, Nade Rocco, Nade Arbus, Perice Martinović i Elle Svaline, publika je popratila glasnim i dugim pljeskom, pokazavši time kako ljepota zaista ne poznaje dobne granice, ali ni bilo koje druge. Izreka kaže ‘Ljepota je u oku promatrača’.

Ako je suditi po atmosferi u Varaždinu, Hrvatska je dobro otvorila oči. Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, ili jednostavnije eNVy room, očekivano su napravili dobru kolekciju koja je bila svojevrsni nastavak one koju su lani predstavili u Zadru.

Kolekcijom prevladavaju jednobojne večernje haljine napravljene od prozračnih tkanina koje lijepo prianjaju uz tijelo, ostavljajući dojam prešutnog seksepila, ali i elegancije. Ženu za jesen-zimu 2008./2009. Nada Došen vidi kao buntovnicu koja  nosi odjeću karakterističnih boja poput maslinasto-zelene, crvene i crne.

Dizajner Oliver Jularić Jular svoju je modnu priču ispričao na netipičan način, kratkim filmom u kojem se predstavio kao autor, model i redatelj. Poruka? Kada se sakriju sva lica, skinu šljokice, a svjetla ugase, ostaje samo moda. Onakva kakva uistinu jest. Inovativna i uvijek predivna.

Drugu večer varaždinske modne smotre zaključili su urbani i mladalački Quellini modeli, brenda specijaliziranog za katalošku prodaju, koje je stilistički potpisao Petar Trbović.

Piše: Iva Novak
04.02.2008. 01:37:12
http://m.metro-portal.hr/ljepota-bez-dobnih-granica/2204/