objavljeno 02.12.2016. 09:31:00
NOVOSTI

LG G6 ostaje s mehanizmom za prijenosnu bateriju

Tu je i podrška za LG Pay sustav plaćanja na temelju magnetski sigurnog prijenosa koji se koristi u većini trgovina za mobilno plaćanje

LG G6 trebao bi vratiti tvrtku u vrh
LG G6 trebao bi vratiti tvrtku u vrh (Arhiva)

LG priprema svojoj sljedeći top model. Prema Korea Herald, pozivajući se na svoje izvore, iako će se razlikovati od G5, zadržava isti mehanički modul za izmjenu baterija. Kao razlog navodi se sigurnost. Možda LG strahuje kako im se ne bi dogodio sličan problemi kao Samsungu s Galaxy Note 7. Tako nešto si ne mogu dozvoliti jer su navodno već od prodaje modela G5 nagomilali gubitak u iznosu od oko 67 milijuna dolara.

Drugi razlog je možda što svi ostali top modeli će imati najvjerojatnije unibody kućište. Eto, po izmjenjivoj bateriji bi se mogli razlikovati od ostataka ekipe.

Osim baterije, LG G6 bi trebao dobiti IRIS skener po uzoru na Galaxy S8, ali s dodatnom ulogom. Uz poseban filter moći će se koristiti kao IC kamera.

Tu je i podrška za LG Pay sustav plaćanja na temelju magnetski sigurnog prijenosa koji se koristi u većini trgovina za mobilno plaćanje. Službena najava očekuje se u prvom tromjesečju iduće godine na MWC 2017 u Barceloni.

Piše: Sanja Ledinek
02.12.2016. 09:31:00
http://m.metro-portal.hr/lg-g6-ostaje-s-mehanizmom-za-prijenosnu-bateriju/101672/