objavljeno 09.02.2018. 09:31:00
NOVOSTI

Lenovo zadovoljan brojem prodanih pametnih telefona u Q4 2017

U slučaju pametnih telefona imaju dugoročni pristup, nije im u fokusu napredak u kratkom roku i ne obećavaju da će biti među top pet u ovom segmentu

Lenovo prodaje prema očekivanjima
Lenovo prodaje prema očekivanjima (Lenovo)

Lenovo je objavio, poput većine tech kompanija, rezultate poslovanja za Q4 2107. Povećali su prihode za 6,3 posto na godišnjoj razini, na 12,9 milijardi dolara, najviše u 3 godine.

Lenovo izjavljuje da želi biti lider u svakoj industriji u kojoj posluje. U slučaju pametnih telefona imaju dugoročni pristup, nije im u fokusu napredak u kratkom roku i ne obećavaju da će biti među top pet u ovom segmentu. Ali, sigurno imaju takve težnje.

Mobilna grupa postigla je prihodi od 2,1 milijarde USD, što je manje za 5 posto u odnosu na prethodnu godinu, ali su ostali na istoj razini u odnosu na prethodno tromjesečje. Isporučili su 5 milijuna Moto Z pametnih telefona širom svijeta. Pokazatelji aktivnosti kupaca Moto Modsa porasli su za 64 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i zabilježeno je jačanje robne marke Moto u zapadnoj Europi. To je istaknuto povećanjem od 23 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Latinska Amerika je ostala snažan stup ove skupine i zabilježila je dvoznamenkasti rast prihoda (+ 37%) i visoku profitabilnost.

Isto tako Lenovo je povećao prodaju u segmentu računala i postigao solidne rezultate u segmentima podatkovnih centara i mobilnih uređaja te također postigao dinamičan rast u rastućim područjima tehnologija "uređaj plus oblak" i "infrastrukture plus oblak".

"Uočavamo značajna poboljšanja i visoke rezultate u segmentima pametnih uređaja i podatkovnih centara, koji su među najzanimljivijim sektorima tržišta tehnologije. Dinamika rasta prometa, margina, profita, inovativnosti, učinkovitosti i iskustva korisnika premašila je razinu od posljednjeg tromjesečja, a ovi rezultati potvrđuju ispravnost naše strategije ", rekao je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo.

Piše: Sanja Ledinek
09.02.2018. 09:31:00
http://m.metro-portal.hr/lenovo-zadovoljan-brojem-prodanih-pametnih-telefona-u-q4-2017/110210/