objavljeno 14.02.2011. 10:21:00
PALE NAGRADE

Lady Antebellum i Arcade Fire osvojili najvažnije Grammyje

Pjesma "Bad Romance" donijela je Lady Gagi nagradu za najbolju žensku pop izvedbu, a njezin album "The Fame Monster" proglašen je najboljim pop albumom

Lady Antebellum
Lady Antebellum (Wikipedia)

Američki country trio Lady Antebellum i kanadska rock grupa Arcade Fire osvojili su glavne nagrade na dodjeli Grammyja u nedjelju, javljaju agencije, prenosi Hina. Lady Antebellum osvojili su za "Need You Now" nagrade za najbolju pjesmu i "singl" godine te za najbolju country pjesmu. Uz to, osvojili su i nagrade za najbolji country album i za najbolju country grupu. Članovi skupine Arcade Fire osvojili su nagradu za album godine.

Pjesma "Bad Romance" donijela je Lady Gagi nagradu za najbolju žensku pop izvedbu, a njezin album "The Fame Monster" proglašen je najboljim pop albumom. Najboljim muškim pop izvođačem proglašen je Bruno Mars za pjesmu "Just the Way You Are". Najboljom rock pjesmom proglašena je "Angry World" Neila Younga, a najboljim rock albumom "The Resistace" grupe Muse. Paul McCartney dobio je nagradu za najbolju solo rock izvedbu za "Helter Skelter".

Najboljim R&B izvođačima proglašeni su Fantasia i Usher. Nagradu za najboljega mladog izvođača dobila je Esperanza Spalding. "Empire State of Mind" koju izvode Jay-Z i Alicia Keys dobila je nagradu za najbolju rap pjesmu, dok je Eminem osvojio nagrade za najbolju solo rap izvedbu (za "Not Afraid") i za najbolji rap album ("Recovery"). Nagrade za najbolje country izvođače dobili su Miranda Lambert i Keith Urban.

14.02.2011. 10:21:00
http://m.metro-portal.hr/lad-antebellum-i-arcade-fire-osvojili-najvaznije-grammyje/55330/