objavljeno 04.06.2015. 19:01:00
FFZ

Kultno Isijavanje na velikom platnu Fantastic festivala

Dom najintrigantnijeg filmskog festivala u regiji i ove su godine fantastična ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa/Muller, CineStar Zagreb u Branimir Centru, a posebno odabrane projekcije očekuju nas na tvrđavi Medvedgrad

Fantastic opet ima genijalne filmove
Fantastic opet ima genijalne filmove (FZF)

Kultni film Isijavanje koji je oborio rekorde gledanosti diljem svijeta na nadolazećem petom izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala proslavit će svoju 35. obljetnicu prikazivanja! Remek-djelo Stanleyja Kubricka po prvi puta u Hrvatskoj bit će prikazano na velikom platnu, a brojne filmoljupce od 26. lipnja do 04. srpnja očekuje još mnoštvo trilera, fantastike, suspensa, eksperimentalnih filmova, začudne drame, te kratkih filmova.

Posjetitelji će imati prilike pogledati intrigantan SF triler Ex Machina o umjetnoj inteligenciji kakav nije viđen još od kultnog Blade Runnera. Debitantski film scenarista zombie hita 28 dana kasnije Alexa Garlanda probudit će vašu maštu i progoniti vas još dugo nakon prikazivanja.

Najnovije animirano remek-djelo iz radionice briljantnog Hayaa Miyazakija Priča o princezi Kaguyi ove je godine nominirano za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma, a drevna japanska narodna priča koju mnogi smatraju i jednim od najboljih animiranih djela ikad sasvim sigurno će oduševiti sve mlade filmoljupce.

Urnebesno zabavna horor komedija Kad padne mrak od prve do zadnje minute nizat će suludo duhovite prizore i replike, a prati živote tri vampira cimera koji se pokušavaju prilagoditi modernoj svakodnevnici. Svjetski festivalski hit I najzabavnijia novozelandska horor komedija još od hita Braindead Petera Jacksona.

Posjetitelji ovogodišnjeg Fantastica moći će pogledati i dokumentarac o nedavno preminulom briljantnom švicarskom vizualnom umjetniku i dizajneru HR Gigeru - Tamna zvijezda: Svijet HR Gigera te kreatoru najslavnijeg svemirskog monstruma u kultnom SF-u Ridleya Scotta Alien. Ovaj insajderski dokumentarac prvi je i jedini pogled u privatni život i intimni svijet samozatajnog genija i prava poslastica za sve štovatelje njegova rada i djela!

Dom najintrigantnijeg filmskog festivala u regiji i ove su godine fantastična ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa/Muller, CineStar Zagreb u Branimir Centru, a posebno odabrane projekcije očekuju nas na tvrđavi Medvedgrad čije će prekrasno okruženje upotpuniti jedinstveni doživljaj žanrovskog filma! U devet festivalskih dana prikazat će se više od 50 filmova u različitim programskim sekcijama poput: Orient Ekspress, Ponoćno ludilo, Vizije, Kratki program, Sretan rođendani dr.

Fantastic je i ove godine Dog Friendly festival a svi gledatelji koji na ljetnu pozornicu Tuškanac povedu i svog četveronožnog ljubimca moći će besplatno gledati film 

Za više informacija o festivalu i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com

04.06.2015. 19:01:00
http://m.metro-portal.hr/kultno-isijavanje-na-velikom-platnu-fantastic-festivala/92140/