objavljeno 06.03.2011. 17:23:37
NAKON KRANJSKE GORE

Kostelić: Mislim da sam osvojio Veliki globus

Ivica Kostelić nije primijetio da je haklao vrata u slalomu u Kranjskoj Gori, vjeruje da je borba za Globus gotova

Kostelić
Kostelić (Ronald Goršić, CROPIX)

Iako je ostao bez bodova u slalomu u Kranjskoj Gori nakon što je u drugoj vožnji diskvalificiran zbog nepravilnog prolaska vrata, Ivica vjeruje da je borba za Veliki globus gotova, prenosi Hina. 

Kostelić je nakon prve vožnje koju je postavio njegov otac Ante bio jedanaesti, a no u drugoj je "haklao" vrata u trenutku kada je imao najbolje prolazno vrijeme. To je nakon Banskog već druga slalomska utrka koju Kostelić nije završio. Da nije zaradio diskvalifikaciju, Kostelić bio bio peti.

"Zadovoljan sam sa oba dvije vožnje, no čudno je da u drugoj vožnji nisam primijetio da sam haklao i zakačio vrata što sam vidio tek kada sam došao u cilj na usporenoj snimci, a zbog toga sam još više ljut. Ovo je bila prilika da se riješi veliki dio borbe za ukupnu pobjedu u slalomu, ali sada je sve ostalo otvoreno za finale u Lenzerheideu. Šteta za ovaj vikend,no mislim da sam osvojio Veliki globus, jer je vrlo teško očekivati da jedan od konkurenata pobijedi u šest utrka, a ja ne osvojim niti jedan bod. Put u Kvitjfell će biti nastavak borbe za drugi Mali globus u superveleslalomu, pa se nadam da će tamo biti bolje, unatoč umoru koji je dosta veliki pri kraju sezone", kazao je Kostelić.

Svjetski kup se nastavlja sljedeći tjedan s dva spusta i superveleslalomom u norveškom Kvitfjelu.

06.03.2011. 17:23:37
http://m.metro-portal.hr/kostelic-mislim-da-sam-osvojio-veliki-globus/56173/