objavljeno 07.02.2008. 01:09:11

Kostelić: Jedva čekam Sljeme!

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek rekao da je sve spremno za skijaški spektakl

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u sjajnom raspoloženju
Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u sjajnom raspoloženju

Hrvatska, Zagreb i Sljeme spremni su za slalomske utrke skijaša i skijašica za Svjetski kup na Sljemenu 15. i 17. veljače. Staza je već sada u odličnom stanju, prognoza vremena za sredinu veljače je idealna i nema  sumnje da će se u Zagrebu odigrati veliki skijaški spektakl - rekao je direktor skijaških reprezentacija Vedran Pavlek.

Crveni spust trenutačno prekriva 40 centimetara umjetnog snijega, a snježni topovi su spremni za uporabu kada za to budu idealni uvjeti. Pavlek je dodao kako se malo svjetskih skijaških središta može pohvaliti muškom i ženskom utrkom u svega dva dana, no da iza toga stoji ogroman trud organizatora, uređivača staza na Sljemenu i djelatnika u samoj organizaciji.

Muškom utrkom  najzadovoljniji su Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim, koji su proteklog vikenda u Val d’Isereu  drugim i trećim mjestom napravili povijesni rezultat za hrvatsko skijanje.

Utrka zvijezdaNakon dugog izbivanja na Sljeme se vraća i Janica Kostelić, ali kao sudionica ‘Utrke zvijezda’ na kojoj će nastupiti 16 legendi skijanja poput Ingemara Stenmarka, Bojana Križaja, Alberta Tombe i Marca Girardellija. Ta utrka bi mogla donijeti veći spektakl od onih za Svjetski kup... 

- Već godinama čekam sljemensku utrku i ne mogu dočekati da počne. Bio sam jutros na stazi i sjajno je uređena. Obećavam spektakl i jedva čekam da konačno nastupim u svojom domovini, na svojem Sljemenu -  rekao je Kostelić, dok je njegov mlađi kolega Zrnčić-Dim još uvijek pod dojmom postolja u Val d’Isereu.

- Ljudi nakon trećeg mjesta sada od mene očekuju čuda i na Sljemenu, i ovih dana se moram truditi da ih sve uvjerim da neću pobijediti. Dat ću sve od sebe, ali mislim da je najvažnije da će Zagreb dočekati svoju mušku slalomsku utrku.

Piše: HINA
07.02.2008. 01:09:11
http://m.metro-portal.hr/kostelic-jedva-cekam-sljeme/2537/