objavljeno 06.03.2011. 14:05:00
IDEMO DALJE

Kostelić diskvalificiran, ništa od bodova iz Kranjske Gore

Nakon Banskog već druga slalomska utrka koju Kostelić nije završio

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Facebook)

Vodeći skijaš svijeta Ivica Kostelić ostao je bez bodova na slalomu Svjetskog kupa u slovenskoj Kranjskoj Gori nakon što je u drugoj vožnji diskvalificiran zbog nepravilnog prolaska vrata, javlja Hina. Kostelić je nakon prve vožnje koju je postavio njegov otac Ante bio jedanaesti, a no u drugoj je "haklao" vrata u trnutku kada je imao najbolje prolazno vrijeme. To je nakon Banskog već druga slalomska utrka koju Kostelić nije završio. Da nije zaradio diskvalifikaciju, Kostelić bio bio peti.

Srećom po Zagrepčanina, u prvoj vožnji je na sličan način diskvalificiran i Francuz Jean Baptiste Grange, koji s Kostelićem vodi borbu za ukupnu pobjedu u slalomu. Kako Didier Cuche i Aksel Lund Svindal nisu nastupili na slalomu, Kostelić je zadržao svoju veliku prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa koja sedam utrka prije kraja sezone iznosi 582 boda više od Švicarca, te 585 bodova od Norvežanina. Slalom u Kranjskoj Gori osvojio je Austrijanac Mario Matt, koji je bio i pobjednik u Banskom, a na drugom mjestu su s identičnim zaostatkom od 9 stotinki završili Šveđanin Axel Baeck i Amerikanac Kasper Nolan. Obojici su to najveći uspjesi u karijeri.

Natko Zrnčić Dim je prvu vožnju odradio s 3.47 sekundi zaostatka za vodećim i zauzeo je 40. poziciju. Svjetski kup se nastavlja sljedeći tjedan s dva spusta i superveleslalomom u norveškom Kvitfjelu.

06.03.2011. 14:05:00
http://m.metro-portal.hr/kostelic-diskvalificiran-nista-od-bodova-iz-kranjske-gore/56168/