objavljeno 23.02.2011. 15:24:00
NEMA ODUSTAJANJA

Kostelić će skijati u Banskom usprkos rupturi mišića

Do ozljede je najvjerojatnije došlo prilikom nezgodnog doskoka u prvoj utrci veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Facebook)

Tijekom jučerašnjeg treninga u Innerkremsu Ivica Kostelić je osjetio bolove u predjelu potkoljenice, te je odmah otišao na liječnički pregled u Zagreb gdje mu je magnetnom rezonancom ustanovljena parcijalna ruptura mišića na stražnjoj strani koljena, koja je po mišljenju liječnika hrvatske reprezentacije Igora Borića stara otprilike pet dana, javlja Hina.

Do ozljede je najvjerojatnije došlo prilikom nezgodnog doskoka u prvoj utrci veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu. Sretna okolnost je što Ivicu ozljeda ne smeta previše kod skijanja, te će sigurno nastupiti na predstojećim utrkama Svjetskog kupa u Banskom i Kranjskoj gori, a potpuni oporavak se očekuje za dva tjedna. Terapija će se obavljati kroz fizioterapetske tretmane.

Dr. Borić je po detaljnom pregledu Dalibora Šamšala ustanovio kako je njegov stražnji križni ligament samo djelomično puknut, što može biti i stara ozljeda. No, pronađeno je puknuće istog mišića kao i kod Ivice samo što je kod Dalibora puknuće puno veće. Dodatnim pregledima ustanovljeno je kako je koljeno potpuno stabilno, te da nije nužna operacija već rehabilitacija u trajanju od šest tjedana, a predviđeni povratak treninzima se očekuje za osam tjedana što znači da je za Šamšala ova sezona završena.

23.02.2011. 15:24:00
http://m.metro-portal.hr/kostelic-ce-skijati-u-banskom-usprkos-rupturi-misica/55719/