objavljeno 10.11.2011. 18:19:00
ZAVRŠETAK PUTA

Kosor i Josipović potpisuju pristupni ugovor s EU 9. prosinca

"Ja ću 9. prosinca potpisati pristupni ugovor. Na temelju mog prijedloga, uz mene će pristupni ugovor potpisati i predsjednik Josipović. I nitko drugi" rekla je premijerka

Fotografija vijesti

Bez obzira na rezultate parlamentarnih izbora, Jadranka Kosor i Ivo Josipović bit će supotpisnici pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom Unijom, potvrđeno je danas iz Vlade, javlja Hina.

Poljsko je predsjedništvo EU-a potvrdilo da će Hrvatska pristupni ugovor s EU-om potpisati 9. prosinca u Bruxellesu na rubu sastanka šefova država ili vlada zemalja članica EU-a.

Premijerka Kosor je rekla da će nakon potpisivanja ona biti prvi hrvatski predsjednik vlade koji će sudjelovati u radu Europskog vijeća. "Mi ćemo tako de facto postati članica EU-a, potpisivanjem tog ugovora", rekla je Kosor.

Kosor je kazala i kako je za nju osobno inače 9. prosinca najvažniji dan u životu, s obzirom da je to rođendan njezina sina.

"Ja ću 9. prosinca potpisati pristupni ugovor. Na temelju mog prijedloga, uz mene će pristupni ugovor potpisati i predsjednik Josipović. I nitko drugi", kazala je Kosor odgovarajući na novinarske upite o mogućnosti da na tom potpisivanju ili u delegaciji bude i izborni pobjednik. Ističe da se, ni s obzirom na kontekst tehničke vlade, ništa ne mijenja.

Premijerka je i ovom prilikom zahvalila svima koji su sudjelovali u tom procesu, posebno građankama i građanima Hrvatske.

Poljsko predsjedništvo je u četvrtak u suradnji s predstavništvom Europske unije u Varšavi pokrenulo projekt snimanja kratkog filma dobrodošlice Hrvatskoj u Europskoj uniji. Projekt je nazvan "Dobrodošli - Poljska želi dobrodošlicu Hrvatskoj".

Predsjedništvo je pozvalo poljske građane da na svom mobitelu ili kameri snime kratku poruku od najviše 20 sekundi za hrvatske građane, do najkasnije 28. studenoga. Od prikupljenih snimaka sastavit će se govor koji će biti simboličan dar poljskog predsjedništva Hrvatskoj. Film će biti objavljenoj na internetskoj stranici poljskog predsjedništva.

10.11.2011. 18:19:00
http://m.metro-portal.hr/kosor-i-josipovic-potpisuju-pristupni-ugovor-s-eu-9-prosinca/65344/