objavljeno 19.09.2017. 12:31:00
PANDAKON 2017

Konvencija azijske kulture Pandakon 2017.

U večernjem programu ponovno se zabavljamo uz karaoke i Just Dance dionice, koje uvijek donose zagarantiranu zabavu na plesnom podiju, nakon čega slijedi glazbeni party

Dođite na Pandakon
Dođite na Pandakon (Arhiva)

Konvencija azijske kulture „Pandakon 2017." će se ove godine održati 23. - 24. rujna, (subota i  nedjelja), na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog kluba Močvara.

Konvencija i njena ideja kao takve su nastale tokom rujna 2013., kada je šačica mladih entuzijasta, putem Facebook osnovane grupe „Cosplay Con", odlučila uzeti stvar u svoje ruke i uspjela napraviti jednodnevni događaj krajem listopada, niti punih mjesec dana kasnije od začetka same  ideje. Jedan dan održavanja je dogodine prešao na dva dana, i taj format je Pandakon konvencija zadržala, za sada.

Prethodnih godina uz Japan, kao dodatne teme smo obrađivali Kinu te Južnu Koreju, a ove godine se fokusiramo samo na Japan, i stvari koje nas zanimaju iz te daleke zemlje Sunca. Kao podteme smo izabrali retro 80-te i 90-te godine Japana te 100 godina japanske animacije koje ove godine obilježavaju puno stoljeće kreiranja i stvaranja animacije iz ruku japanskih animatora. Dvodnevno događanje ove godine također nismo raspodjelili po danima na multimedijalni i tradicionalni program, već mješanjem programa, nadamo se, stvorili veći osjećaj prave konvencije uz povećanje broja predavanja, dodavanje diskusijskih panela, kvizova, projekcija i pregršt grupnih aktivnosti na otvorenom, a sve na temu poznatih naslova iz svijeta animacije.

Ove godine, s nama ponovno surađuju Makoto, hrvatsko japansko društvo; Ichidan udruga za promicanje japanske multimedijalne kulture, kolege Slovenci iz Društva ANIMOV, kolege iz udruge „IGRANJE", s kojima ćete imati priliku isprobati nekolicinu boardgameova sa japanskom tematikom, i pregršt zabavnih i interaktivnih vanjskih aktivnosti.

U potrazi i želji za većim brojem predavanja ove godine ćete moći slušati o temama: japanskih vrtova (P. Horvat), o japanskom srednjovjekovnom oružju (Makoto društvo), japanskim horor mangama (Udruga Ichidan), te panel o „Putovanju Japanom" koji sačinjavaju putnici i kolege iz Makoto društva. Iznimno nam je drago da će jedno od predavanja održati i Tanja Vrvilo, glumica i filmologinja, čija su posebna istraživačka područja (pri)povijesti japanskog filma i umjetnikih avangardi, pa nam tako priprema predavanje „Japanski novi val: okrutne priče mladih".

Svaki dan donosi i po jedan grupni kviz, gdje se možete natjecati u vašem znanju svijeta japanske animacije i japanskih stripova, te općenito o samom Japanu, te naravno nezaobilazno cosplay natjecanje, koje uvijek donosi sa sobom pregršt raznoraznih likova i karaktera koje posjetitelji predstavljaju, a natječu se za vrijedne nagrade naših sponzora „Evergreen sushi" te „Exit Games - Escape Rooms" iz Zagreba.

U večernjem programu ponovno se zabavljamo uz karaoke i Just Dance dionice, koje uvijek donose zagarantiranu zabavu na plesnom podiju, nakon čega slijedi glazbeni party.

Pozivamo sve ljubitelje svega japanskog i ostalih azijskih zanimljivosti da nam se pridruže bez obzira na godine. Ulaz na konvenciju je simboličnih 10,00kn po danu. Na web stranici Pandakona dostupne su informacije o programu, aktivnostima te programska satnica: http://pandakon.wordpress.com

19.09.2017. 12:31:00
http://m.metro-portal.hr/konvencija-azijske-kulture-pandakon-2017/107417/