objavljeno 29.05.2008. 23:29:09

Komunalije neće poskupljivati

Bandić najavio da bi se cijene mogle čak i sniziti ako Poglavarstvo bude dobro radilo

Prema riječima gradonačelnika Bandića, komunalne usluge će poskupjeti samo ako za to bude povijesnih razloga
Prema riječima gradonačelnika Bandića, komunalne usluge će poskupjeti samo ako za to bude povijesnih razloga (Davor Pongračić/CROPIX)

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je na aktualnom satu jučerašnje Gradske skupštine da se do Nove godine, bez povijesnih razloga, neće povećavati cijene komunalnih usluga. Odgovarajući na pitanje Pere Kovačevića o posljedicama divljanja cijena nafte, rekao je da bi se cijene komunalnih usluga, ako budu bolje radili, nakon ove godine mogle i sniziti. Podsjetio je da cijena plina nije odluka Grada.

Na pitanje Josipa Kerete (HSLS) je li u mandatu ovog poglavarstva bila zamjena zemljišta i nekretnina bez prethodno objavljenog javnog natječaja, gradonačelnik Bandić je istaknuo da za njegova mandata u osam godina nijedan pravni posao nije napravljen mimo i protivno zakonima. Pozvao je sve institucije pravne države da iz ladica izvade sve što imaju o Gradskoj upravi i to objave kako bi se već jedanput o tome podvukla crta, jer o tome ima manipulacija u javnosti. Dodao je da ne može imati uvid u posao svakog djelatnika u gradu te pozvao da se prijavi svaka sumnja kako bi institucije pravne države mogle odraditi svoj posao.

Ne fašizmu!Bandić je pozvao Zagrepčane da dođu na Trg 30. svibnja, na Dan branitelja, te istaknuo da su institucije pravne države i policija dužne raditi svoj posao. Ako se na Trgu pojave nepodopštine, najbolji redari bit će branitelji jer se, kako je istaknuo, nisu borili ni za fašističku ni za boljševičku Hrvatsku, nego za suverenu i demokratsku. 

Jurica Meić (SDP) zauzeo se za pokretanje unutarnje revizije u Zagrebačkim cestama jer, kako je rekao, ako će se čekati reakcija pravne države, od toga neće biti ništa. Bandić mu je odgovorio kako on ne sumnja da će institucije pravne države odraditi svoj posao jer živimo u suverenoj i demokratskoj državi.

Bilo je više pitanja o održavanju Thompsonova koncerta 30. svibnja, na Dan branitelja, na Trgu bana Jelačića. Joško Morić (DC) rekao je da Thompsonove koncerte prati ustaška i druga fašistička ikonografija. Bandić je rekao da nikakvoj ikonografiji nema mjesta.   (METRO)

29.05.2008. 23:29:09
http://m.metro-portal.hr/komunalije-nece-poskupljivati/7935/