objavljeno 09.08.2014. 08:01:00
STANJE NA CESTAMA

Kolone i gužve od ranog jutra

Granični prijelazi, naplatne kućice i trajektne luke od ranog su jutra okupirani automobilima najavljujući još jedan gužvovit vikend na cestama

Lučko je već zatrpano automobilima
Lučko je već zatrpano automobilima (Screenshot HAK)

Kolone su se na naplatnim kućicama i graničnim prijelazima počele stvarati već od ranog jutra, javlja HAK. Na većini cesta u smjeru mora promet je pojačan, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima.

Kolone vozila na autocestama:
- A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolona iz smjera Jankomira duga je oko 5 km, a iz smjera Buzina oko 1 km.
- A4 Zagreb-Goričan: između čvorova Sveta Helena i Popovec u zoni radova (83. +100 do 86. +200 km), u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 1 km;
- A7 GP Rupa-čvor Diračje: kod naplatnih postaja Rupa kolona vozila u smjeru mora duga je oko 2 km.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, na mostu Gacka te između čvora Gospić i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Križ te Novske i Nove Gradiške. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Vozače upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje. 

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: 
- na ulasku: Pasjak (duža čekanja oko 3 sata), Metković (čekanja oko 1 sat), Rupa i Macelj (čekanja oko 30 min),
- u oba smjera: Bajakovo (na izlasku kolona vozila je duga oko 4 km), Karasovići (čekanja oko 15 minuta).

09.08.2014. 08:01:00
http://m.metro-portal.hr/kolone-i-guzve-od-ranog-jutra/86634/