objavljeno 01.09.2016. 21:37:00
HEH

Koliko je važan fizički izgled pri odabiru partnera

Našim idejama idealnog tijela često se manipulira u medijima, marketingu ili modnoj industriji. No određene fizičke osobine mogu otkriti dublje fiziološke istine

Što je zapravo važno?
Što je zapravo važno? (Arhiva)

Fizički izgled partnera na prvo će mjesto obično staviti ljudi koje smatramo površnima, no kad se malo bolje razmisli, svi imaju neke preferencije i granice preko kojih ne žele prelaziti pri odabiru novog partnera. To je i jedan od glavnih razloga što su programi u kojima se pripadnici oba spola natječu za pozornost potencijalnih partnera vrlo popularne.

Nedavno je britanski TV program Channel 4 ovakav format odveo korak dalje. Gola privlačnost (Naked Attraction) je emisija u kojoj žene i muškarci biraju od niza potencijalnih udvarača, a svi se oni pojavljuju potpuno goli.

Najprije se otkriva donji dio tijela pa torzo, potom lice, a na kraju glas. Na svakom "koraku" natjecatelj komentira osobine koje traži prije nego što nekoga eliminira. Diskutira se o velikom broju fizičkih osobina kao što su oblik tijela, veličina genitalija, dlake ne tijelu, frizura, kvaliteta zubiju, prisutnost tetovaža...

Iako ovaj oblik "spajanja" nije nešto s čime je većina nas upoznata, važnost koja je stavljena na fizički izgled i informacije koje prikupljamo od tog izgleda (bilo svjesno ili nesvjesno) nešto je s čime se svi možemo poistovjetiti.

Ove karakteristike doista mogu dati važne informacije koje nam omogućuju da lakše odaberemo kvalitetne partnere. Iza toga postoje i neke znanstvene činjenice kako fizički biramo partnere.

Našim idejama idealnog tijela često se manipulira u medijima, marketingu ili modnoj industriji. No određene fizičke osobine mogu otkriti dublje fiziološke istine.

Kada se govori o muškom tijelu istraživanja se najčešće fokusiraju na važnost visine. Uistinu, postoji biološka baza za ovu preferencu - zdravi, kvalitetni muškarci mogu "investirati" fizičke resurse da razviju visinu, piše Independent.

Visina se asocira s pozitivnim fizičkim i mentalnim zdravljem. Ali i društvenim statusom, uspjehom u obrazovanju i višim primanjima.

Kod žena je situacija prilično prizemna - u prvom su planu seksualni atributi i njihova veličina, a tek nakon toga ide se dublje ...

Sve u svemu - nije baš da se daje dobar primjer mladima ....

01.09.2016. 21:37:00
http://m.metro-portal.hr/koliko-je-vazan-fizicki-izgled/99924/