objavljeno 09.05.2019. 21:43:00
SAVJETI

Koliko je pametan seks prije razlaza?

Ako oboje razumiju zašto ne mogu biti zajedno i zadovoljni su raskidom, seks može biti samo posljednje povezivanje

I to je bilo to...
I to je bilo to... (Arhiva)

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a ako se dogodi vjerojatno će trajati samo nekoliko tjedana. Zašto onda imamo toliku želju da nam kraj veze bude začinjen seksom.

Oproštajni seks za svakoga znači nešto drukčije. "Posljednji seksualni odnos može se odnositi na slavljenje svega što je dobro u vezi", kaže Richmond.

"Odnosi se obično završavaju zbog emocionalnih razloga, a ne zbog seksualnih razloga, tako da je to posljednja veza s nečim što je doista bilo nevjerojatno za vrijeme kada ste bili zajedno", dodaje za Health. 

Ako oboje razumiju zašto ne mogu biti zajedno i zadovoljni su raskidom, seks može biti samo posljednje povezivanje. 

"To je kao da kažeš: 'Ovo jednostavno neće ići, ali ja te stvarno volim'. S druge strane, ako jedna osoba ne želi da se odnos završi, možda će se htjeti na taj način pomiriti.

Ako se jedna osoba još uvijek drži u vezi, dok je druga spremna otići, ponovni seksualni odnos može biti izazov za partnera koji ne želi kraj. Naravno, zbog seksa ćete se privremeno osjećati dobro, ali kad se partneri stvarno odvoje, vjerojatno će biti zbunjeniji nego prije. Također postoji mogućnost da se osjećate posramljeno ili da osjećate još veću bol. "Možda ćete se osjećati dobro u ovom trenutku, ali često taj osjećaj ne traje", kaže psihologinja Rachel Needle.

Za prekide koji završavaju potpunim razumijevanjem, seks može biti "lijep, povezan kraj", kaže Richmond.

Ona objašnjava da u slučajevima kada su oba partnera doista riješili da je gotovo, oproštajni seks može biti dobra ideja.

"Međutim seks 'želim te vratiti' nije dobra ideja. Za prihvaćanje prekida veze potrebno je vrijeme, a pokušaj ublažavanja boli seksom samo će produžiti proces", kaže Richmond.

Oproštajni seks vam neće dati olakšanje koje želite. Ono dolazi kada odnos ostavljamo iza sebe i odredimo prioritete. 

09.05.2019. 21:43:00
http://m.metro-portal.hr/koliko-je-pametan-seks-prije-razlaza/118369/